Vozovi u RS treći dan stoje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2011, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozovi u RS treći dan stoje

BANJALUKA -

Oko hiljadu radnika "Železnica RS" i danas su u štrajku, a putnički i teretni vozovi ovog preduzeća već treći dan ne saobraćaju.

Vladin poziv da obustave štrajk, a potom da pokušaju postići dogovor za rešenje problema, radnici su odbacili i traže utvrđivanje odgovornosti protiv onih koji su doveli preduzeće u težak položaj.

Predsednik štrajkačkog odbora Zlatko Marin tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da ih, od kada su stupili u štrajk, nije kontaktirao niko iz Vlade i resornog ministarstva kako bi zajedno pronašli rešenje za izlazak iz ove situacije.

Radnici traže da se ispoštuje raniji dogovor sa vladom, pre koga su takođe bili u štrajku i koji su obustavili zbog obećanja vlada da će iznaći rešenje za preduzeće.

Dugovanja prema radnicima iznose oko 20 miliona KM. Resorni ministar Nedeljko Čubrilović, čiju odgovornost traže radnici, zajedno sa bivšom i aktuelnom upravom preduzeća, rekao je novinarima da bi radnici trebalo da ispoštuju naredbu Vlade o minimum procesa rada, i poziva radnike da prekinu štrajk, jer se njime nanosi ogromna šteta Železnicama RS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vozovi i danas stoje

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 11.Jun.2011, 16:05

Željeznice RS i dalje su u štrajku. Štrajkači nisu ispoštovali zahtjev Vlade RS da organizuju rad u skladu sa Zakonom o štrajku i pokrenu vozove poštujući minimalni proces rada. "Pokretanja saobraćaja nema dok god ne budemo imali pravog partnera za pregovore. Uprava željeznica nije povukla...

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.