Volej Kovačića pokrenuo Inter

Izvor: Mondo, 21.Dec.2014, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volej Kovačića pokrenuo Inter

"Nerazuri" osvojili bod protiv Lacija, iako su gubili 0:2. Roberto Manćini u svom drugom mandatu i dalje bez pobede na "Meaci".

Foto: Guliver/Getty Images/Marco Luzzani

Ekipa Intera izbegla je poraz u susretu sa Laciom, ali time neće popraviti svoj nezavidan položaj na tabeli - 2:2 (Kovačić 66, Palasio 80 - Anderson 2, 37).

Inter je 11, sa 21 bodom iz 16 mečeva, a i dalje ga muči loša forma na svom stadionu, gde je dobio samo tri od osam utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Serije A (devet, ako računamo i remi protiv Milana, kada je Roberto Manćini zamenio Valtera Macarija).

Lacio će žaliti što se u Rim nije vratio sa čitavim plenom, ali u celini može da bude zadovoljan trećim mestom uoči praznične pauze - "bjankoselesti" imaju 27 bodova i za jedan pogodak bolju gol-razliku od Napolija i Sampdorije.

Inter je igrao, a Lacio koristio šanse. Brazilac Anderson postarao se da na poluvremenu bude 0:2, međutim, Inter je čekao, čekao i dočekao jedan konkretan, pravi potez, koji ga je vratio u utakmicu.

Dogodilo se to u 66. minutu, kada je mladi Hrvat Mateo Kovačić sjajno reagovao na izbijenu loptu posle kornera i volej udarcem sa 18 metara matirao inače dobrog golmana Marketija.

To je dalo samopouzdanje momcima u crno-plavim dresovima i 10 minuta pre kraja je usledilo zasluženo izjednačenje, kada je D'Ambrozio glavom proigrao Rodriga Palasija, a odbrana Lacija "ispala" u pokušaju da napravi ofsajd zamku.

Mauro Ikardi u 93. minutu je šutirao pored gola iz čiste situacije, ali i da je zatresao mrežu, gol bi bio poništen zbog ofsajda i potpunog preokreta ne bi bilo...

U popodnevnim mečevima 16. kola Sampdorija nije uspela da pobedi Udineze (2:2), kao ni Fiorentina Empoli (1:1).

Roma je u subotu remizirala sa Milanom, pa je vodeći Juventus (39 bodova) povećao prednost, koja sada iznosi tri boda. Gotovo je izvesno da će u trku za "skudetom" i ove sezone voditi samo ta dva tima.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.