Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jul.2015, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska oslobodila 180 zatvorenika, među njima bebe i djeca

MAJDUGURI - Nigerijska vojska oslobodila je danas 180 zatvorenika, među kojima i žene s bebama i malom djecom, saopštivši da oni više nisu osumnjičeni za povezanost s ekstremističkom grupom Boko Haram.

Zatvorenici su oslobođeni poslije istrage koja je pokazala da nisu krivi za optužbe i prevezeni su u Majduguri u državi Borno, gdje će se prodružiti svojim porodicama, prenio je AP.

Neke od oslobođenih žena rekle su da su udovice, a neke da su uhapšene jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su njihova braća navodni članovi Boko Harama.

Vlada predsjednika Muhamadua Buharija, saopštila je da preispituje izvještaj međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešenel", u kojem je prošlog mjeseca nigerijska vojska optužena za smrt 8.000 zarobljenika, od kojih su neki ubijeni, a neki umrli od gladi ili gušenja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.