Vojska SAD bacila tri hamvija iz aviona /VIDEO

Izvor: B92, 22.Apr.2016, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska SAD bacila tri "hamvija" iz aviona /VIDEO

Moskva -- Američka desantna brigada je prilikom neuspešne vojne vežbe greškom uništila tri oklopna vozila „hamvi“, saopštio je portal „Taktikal er netvork“.

Problem je nastao nakon što je 173. Vazdušno-desantna brigada iz vazduha izbacila automobile na poligon američke baze u Nemačkoj, prenosi “Sputnjik”.

Međutim, postojao je neki problem s padobranima pa su se tri "hamvija" razbila o zemlju.

To se dogodilo tokom zajedničke vojne vežbe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SAD i saveznica prilikom uvežbavanja vazdušnog desanta i tenkovskih manevara.

Ova američka vazdušno-desantska brigada smatra se jednim od najjačih delova vojske SAD u Evropi i regularno sprovodi vojne vežbe na teritorijama istočne Evrope.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američka vojska greškom uništila tri „hamvija“

Izvor: Vostok.rs, 22.Apr.2016

Američka desantna brigada je prilikom neuspešne vojne vežbe greškom uništila tri oklopna vozila „hamvi“, saopštio je portal „Taktikal er netvork“.. . Problem je nastao nakon što je 173. Vazdušno-desantna brigada iz vazduha izbacila automobile na poligon američke baze u Nemačkoj.. . ...

Nastavak na Vostok.rs...

Američka vojska greškom uništila svoja tri oklopna vozila (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Apr.2016

HOENFELS - Svi znaju koliko je izdržljivo američko vojno oklopno vozilo HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle), ali čak ni popularni Hamvi ne može da izdrži pad sa par desetina metara visine. Upravo to se desilo vojsci SAD-a u Njemačkoj prilikom zajedničke vojne vježbe SAD i njenih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.