Vlado Georgiev i Amadeus bend na Gročanskim svečanostima

Izvor: Blic, 22.Jul.2014, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlado Georgiev i Amadeus bend na "Gročanskim svečanostima"

Ovogodišnja kulturna manifestacija "Gročanske svečanosti" biće održana od 30.jula do 2.avgusta i biće u znaku humanitarnih koncerata, najavila je Info služba opštine Grocka.

Na velikom humanitarnom koncertu u centru Grocke u četvrtak 31. jula nastupiće Amadeus bend, a u petak 1. avgusta humanitarni koncert održaće Vlado Georgiev.

Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica biće upotrebljena kao pomoć porodicama sa teritoriji opštine Grocka čije su kuće uništile >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nedavne poplave i klizišta.

Kako je najavljeno, kulturna manifestacija "Gročanske svečanosti“ , 47. po redu, u starom naselju na obali Dunava koje se pod imenom Gradec pominje još u 9. veku, ponudiće raznovrstan i kvalitetan program.

Svečano otvaranje manifestacije je u sredu 30. jula kada će se održati tradicionalnim Etno bazar, nastup Kulturno umetničkih društava i takmičenje za najbolju rakiju kajsijevaču.

Kao uvod u manifestaciju ovog vikenda, 26.jula u Centru za kulturu Grocka otvara se 17. Likovna kolonija, značajni umetnički događaj a narednog dana u nedelju, 27. jula je "Regata reka.

U četvrtak, 31. jula je Dečiji dan, programski posvećen deci, sa predstavama, maskenbalom i učešćem konjičkog kluba "Urban Cowboy“.

Izložba vozila "Oldtajmer" kluba Beograda“ je 1.avgusta a u subotu 2. avgusta "Gročanske svečanosti" završavaju se atraktivnim međunarodnim takmičenjima u kuvanju riblje čorbe, lovačkog gulaša, i bogatim večernjim programom.

Predsednik opštine Grocka Stefan Dilberović pozvao je sugrađane i ljude širom Srbije, da posete Grocku tokom Gročanskih svečanosti, uživaju u kulturnim manifestacijama i upoznaju se sa lokalnim znamenitostima.

Očekuje se da će Grocku tokom "Gročanskih svečanosti“" posetiti više desetina hiljada ljudi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.