Vladici Filaretu preti smena

Izvor: Večernje novosti, 29.Jan.2015, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladici Filaretu preti smena

ORDEN Belog anđela, kojim je vladika mileševski Filaret odlikovao predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, biće tema koju će razmatrati i Sinod SPC, saznaju "Novosti". U vrhu crkve govori se i da bi to mogao da bude uvod u njegovo razrešenje sa mesta episkopa. Konačnu odluku o tome doneće Sveti arhijerejski sabor SPC, koji će prolećno zasedanje održati u maju.Kako navode izvori "Novosti" iz crkvenih krugova, odlikovanje za lidera radikala vrhunac je samovolje koju godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sprovodi vladika Filaret. Patrijarh Irinej i vrh SPC zasad nisu javno komentarisali njegov najnoviji potez. Pada u oči, međutim, da vest o uručenju ordena nije prenela zvanična crkvena informativna služba, niti ijedno glasilo SPC.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vladika Filaret samovoljno Šešelju dodelio orden Belog anđela, preti mu smena!?

Izvor: Press, 29.Jan.2015

Orden Belog anđela, kojim je vladika mileševski Filaret odlikovao predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, biće tema koju će razmatrati i Sinod SPC, saznaju "Novosti". U vrhu crkve govori se i da bi to mogao da bude uvod u njegovo razrešenje sa mesta episkopa. Konačnu odluku...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.