Vlada Kirgistana podnela ostavku

Izvor: B92, 26.Okt.2016, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Kirgistana podnela ostavku

Biškek -- Vlada Kirgistana podnela je ostavku pošto se raspala vladajuća koalicija uoči referenduma o ustavnim promenama.

Predsednik kirgiskog parlamenta formalno je proglasio da vladajuća koalicija više ne postoji pošto je iz nje izašla Socijaldemokratska partija predsednika Almazbeka Atambajeva.

Raspad koalicije odražava sve veći sukob Atambajeva i njegovog bivšeg saveznika Omurbeka Tekebjeva, koji je kritikovao ustavne amandmane koji je izneo predsednik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema predloženim amandmanima u novom ustavu če biti promenjena ovlašćenja i funkcije presednika, premijera, parlamentarnih lidera i Vrhovnog suda.

Posle obrazovanje nove vladajućem koalicije, Tekebajeva Socijalistička partija Aka-Meken (otadžbina) biće u opoziciji.

Politički analitilčarka Ainura Arzimatova rekla je da će Atambajev verovatno preduzeti i druge korake za konsolidaciju vlasti uoči referenduma u decembru.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VLADA KIRGISTANA PODNELA OSTAVKU Raspala se vladajuća koalicija uoči referenduma

Izvor: Blic, 27.Okt.2016, 00:20

Vlada Kirgistana podnela je ostavku pošto se raspala vladajuća koalicija uoči referenduma o ustavnim promenama...#Kyrgyzstan's government resigns amid Parliament coalition break-up due to rift on proposed constitutional reforms pic.twitter.com/CzPHRMnWtF..Predsednik kirgiskog parlamenta formalno je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.