Vlada: Bez nastave sledeće nedelje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2012, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada: Bez nastave sledeće nedelje

BEOGRAD -

Osnovne i srednje škole u Srbiji neće raditi cele sledeće nedelje, a o neradnim danima naredne nedelje Vlada danas nije raspravljala, izjavio je danas direktor Vladine kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Mihajlović je nakon sednice Vlade rekao da će odluku o obustavi nastave u školama u Srbiji sutra doneti ministar prosvete i nauke Željko Obradović.

"Glavni razlog je da se zaštiti zdravlje učenika, a na taj način će se ostvariti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i značajna ušteda energije što će doprineti stabilizovanju energetskog sektora u zemlji", precizirao je Mihajlović.

Prema odluci ministra prosvete i nauke, nastava u školama u Srbiji zbog loših vremenskih uslova zvanično je prekinuta do 10. februara.

On je kazao da Vlada danas nije razmatrala predlog Radne grupe za uredno snabdevanje energentima i energijom da se praznični dani 15. i 16. februar spoje sa vikendom tako da i petak 17. februar bude neradan dan.

"Ako bude doneta takva odluka javnost će biti obaveštena", naveo je Mihajlović.

Vlada je, kako je istakao, raspravljala o stanju u Srbiji izazvanom snežnim nevremenom i niskim temperaturama i preduzela niz mera kako bi se ublažile posledice po stanovništvo.

"Prioriteti su spasavanje ugroženog stanovništva, raščišćavanje puteva i dopremanje pomoći", naveo je on.

Mihajlović je kazao i da se preduzimaju aktivnosti na rešavanju problema zaleđenih reka.

"Vlada razmatra mogućnost i ponudiće susednim zemljama formiranje zajedničkog regionalnog štaba za vanredne situacije s obzirom da čitavom regionu preti opasnost od poplava nakon naglog otapanja snega", dodao je on.

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o učeničkom i studentskom standardu, kao i nekoliko Predlog zakona o potvrđivanju međunarodnih sporazuma, memoranduma i konvencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U školu deca neće ići ni sledeće nedelje

Izvor: Mondo, 09.Feb.2012

Osnovne i srednje škole u Srbiji neće raditi cele sledeće nedelje, odlučila Vlada. O "spajanju praznika" za roditelje danas nije raspravljano.

Nastavak na Mondo...

Bez nastave sledeće sedmice

Izvor: Beta, 09.Feb.2012

BEOGRAD, 9. februara 2012. (Beta) - Osnovne i srednje škole u Srbiji neće raditi sledeće nedelje, a o neradnim danima naredne nedelje Vladau četvrtak nije raspravljala, izjavio je direktor vladine Kancelarije.

Nastavak na Beta...

Osnovne i srednje škole u Srbiji neće raditi naredne sedmice

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2012

BEOGRAD - Osnovne i srednje škole u Srbiji neće raditi naredne sedmice, rekao je danas direktor Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije Milivoje Mihajlović.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.