Vlada Ane Brnabić –  ko su novi ministri a ko menja resor?

Izvor: RTS, 27.Jun.2017, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Ane Brnabić – ko su novi ministri a ko menja resor?

Branko Ružić, Goran Trivan i Nenad Popović biće novi ministri u vladi Ane Brnabić, saznaje RTS. Promene i za Aleksandra Vulina i Zorana Đorđevića – zameniće resore.
Srbija bi najkasnije do petka trebalo da dobije novu Vladu. Pošto je sinoć Skupština usvojila izmene Zakona o ministarstvima, očekuje se da će sutra mandatarka Ana Brnabić poslanicima predstaviti program i sastav nove Vlade, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi se u četvrtak pristupilo glasanju.

Prva premijerka predvodiće tim od 18 ministara i tri bez portfelja. RTS saznaje ko su nova imena u Vladi a potvrđeno nam je da Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević menjaju mesta.
Branko Ružić, potpredsednik SPS-a, vodiće Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pošto aktuelna ministarka odlazi na poziciju premijera.
Dosadašnji gradski sekretar za ekologiju Goran Trivan sa gradskog prelazi na republički nivo, vodiće novi resor u Vladi – ministarstvo životne sredine.
Još jedan novi član Vlade, doduše bez portfelja, biće i Nenad Popović iz Srpske narodne partije. Biće zadužen za inovacije.
Ipak, možda najveće iznenađenje jeste rotacija između dva aktuelna ministra. Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević menjaju mesta. Vulin će biti ministar odbrane a Đorđević preuzima resor za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.
Jadranka Joksimović, do sada bez portfelja zadužena za evropske integracije, sada dobija resor u toj oblasti.
Ostalih 13 ministara i dva bez portfelja ostaju na dosadašnjim pozicijima. Potpredsednici, njih četvoro, takođe se neće menjati.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RTS: Novi ministri Ružić, Trivan i Popović

Izvor: Beta, 27.Jun.2017

Mandatarka Ana Brnabić Skupštni Srbije danas će uputiti predlog za sastav nove Vlade Srbije, a kako RTS saznaje, medju njima su tri nova ministra koja nisu bila deo prethodne vlade - potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić, nekadašnji gradski sekretar Goran Trivan i lider Srpske...

Nastavak na Beta...

Predlog o sastavu nove vlade stigao u Skupštinu, sutra ekspoze Ane Brnabić

Izvor: RTS, 27.Jun.2017

U Skupštinu Srbije stigao je predlog mandatarke Ane Brnabić o sastavu nove vlade, sa četiri potpredsednika i 18 resora. Branko Ružić, Goran Trivan i Nenad Popović biće novi ministri. Promene i za Aleksandra Vulina i Zorana Đorđevića – zameniće resore. Sednica parlamenta zakazana je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.