Više od 250 poginulih u brodolomu u DR Kongu

Izvor: Blic, 27.Mar.2014, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 250 poginulih u brodolomu u DR Kongu

Najmanje 251 osoba utopila se u brodolomu na jezeru Albert, izme]u Demokratske Republike Kongo i Ugande, saopštile su danas vlasti u Kinšasi.

U DR Kongu je od danas trodnevna nacionalna žalost zbog subotnje nesreće, u kojoj su poginule izbeglice, preneo je AFP.

Vlasti Ugande saopštile su u utorak da su pronašli tela 107 putnika, medju kojima je 57 dece. Na brodu su bile izbeglice iz DR Konga koji su se vraćali u zemlju iz izbegličkog kampa u Ugandi.

Na brodu je bilo oko 300 ljudi, koji su se ukrcali na ugandskoj strani jezera, rekao je portparol vlade Konga.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kongo: Brodolom odneo 251 život

Izvor: B92, 27.Mar.2014

Kinšasa -- Najmanje 251 osoba utopila se u brodolomu na jezeru Albert, između Demokratske Republike Kongo i Ugande, saopštile su danas vlasti u Kinšasi...U DR Kongu je od danas trodnevna nacionalna žalost zbog subotnje nesreće, u kojoj su poginule izbeglice, preneo je AFP...Vlasti Ugande saopštile...

Nastavak na B92...

Više od 250 poginulih u brodolomu u Kongu

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Mar.2014

KINŠASA - Najmanje 251 osoba utopila se u brodolomu na jezeru Albert, između Demokratske Republike Kongo i Ugande, saopštile su danas vlasti u Kinšasi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.