Vikimedija slavi 10 godina rada u Srbiji

Izvor: Beta, 02.Dec.2015, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vikimedija slavi 10 godina rada u Srbiji

Organizacija Vikimedija (Wikimedia) Srbije proslaviće sutra u 18.00 sati u Beogradu 10. godišnjicu rada.Neprofitno, nestranačko i nevladino udruženje Vikimedija, pokretač najveće južnosloenske onlajn enciklopedije, osnovano je 3. decembra 2005. godine, kao peti zvanični ogranak Vikimedijine Zadužbine.Vikimedija je posvećena jednakom pristupu ljudi znanju i obrazovanju, a nastala je iz amaterskog udruženja koje se okupilo oko Vikipedije.Najpoznatiji i najveći projekat Vikimedije Srbija je Vikipedija na srpskom jeziku, a radi se i na razvoju projekata Vikivesti, Vikirečnik, Vikiknjige, Vikicitati.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Wikimedia slavi 10 godina rada u Srbiji

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 02.Dec.2015

Organizacija Vikimedija (Wikimedia) Srbije proslaviće sutra u 18.00 sati u Beogradu 10. godišnjicu rada..Neprofitno, nestranačko i nevladino udruženje Wikimedia, pokretač najveće južnoslovenske onlajn enciklopedije, osnovano je 3. decembra 2005. godine, kao peti zvanični ogranak Wikimedia Zadužbine...Wikimedia...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.