Vesli Klark, pucanje sa zvezdama

Izvor: RTS, 25.Avg.2012, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesli Klark, pucanje sa zvezdama

General Vesli Klark ima novi posao. Posle ratovanja, neuspešnog pokušaja da se domogne Bele kuće i "provodadžisanja" kompanija po Kosovu, konačno se dočepao televizije, pošto ga je "En-Bi-Si" angažovao kao voditelja "rijalitija" u kojem grupa bivših zvezda prolazi kroz vojnu obuku.

Emisija, čiji je sadržaj šokirao masu Amerikanaca, ali i grupu Nobelovaca predvođenih biskupom Dezmondom Tutuom, dobila je prilično loše ocene posle samo dve epizode, pa nije nemoguće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da će ova televizijska avantura trajati upravo onoliko koliko je Vesli Klark prognozirao trajanje rata na Kosovu.

"Biće gotovo za tri noći", rekao je 1999. godine Klark odgovarajući na primedbe komandanta avijacije Majkla Šorta da nema dovoljno meta za bombardovanje.

Novi "rijaliti" se zove "Zvezde zaslužuju štrafte (činove)", što predstavlja aluziju na vojni list "Stars end strajps", odnosno američku verziju listova poput Vojske ili nekadašnjeg Fronta. Učestvuje osam takmičara koji se hvataju u koštac sa "komplikovanim i teškim" misijama, pucaju pravom municijom, lete helikopterima, itd.

"Oduševljen sam što sam dobio priliku da vodim ovu emisiju. Ova serija predstavlja omaž odanim pripadnicima naših oružanih snaga i siguran sam da će donacije, koje će biti dodeljene organizacijama koje okupljaju veterane, doneti promene i uputiti važnu poruku", rekao je Klark.

Igranje vojnika na En-Bi-Siju je drugi Klarkov televizijski angažman. Prethodno je bio vojni komentator na Si-En-Enu.

Poruka koju širi ova emisija je, međutim, postala predmet ozbiljne rasprave u Americi, pa je desetak Nobelovaca tražilo da se odmah skine sa programa, jer predstavlja "opasan pokušaj čišćenja imidža rata poredeći ga sa sportskim takmičenjem".

"Pravi rat je prljav i smrtonosan. U njemu, vojnici i civili umiru na način koji je sve samo ne zabava", navodi se u pismu Nobelovaca.

Takmičari su Lajla Ali, ćerka Muhameda Alija, glumac Don Kejn, Teri Krus, muž Sare Pejlin Tod, olimpijska šampionka u skijanju Pikabu Strit. Odmah je primećeno da je serija najverovatnije osuđena na propast, jer u njoj ne učestvuje ni Dejvid Haselhof i, na sveopšte iznenađenje, nijedna od sestara Kardašijan.

Vesliju Klarku u vođenju emisije pomaže Samanta Heris, koja se proslavila kao voditeljka američkog "Plesa sa zvezdama".

Pobunili su se i vojnici, koji podsećaju na Klarkovu lošu reputaciju u oružanim snagama, ali je bivši general, konačno, dobio mogućnost da se bez posledica pojavljuje na televiziji.

U knjizi "Moderno ratovanje", Klark je opisao šta mu se dogodilo posle jedne konferencije za novinare na kojoj je bezuspešno pokušao da objasni efekte bombradovanja Srbije, pa je ispalo da je čitava akcija zapala u ozbiljan ćorsokak.

Klark je naveo reči svog tadašnjeg šefa, prvog čoveka Oružanih snaga SAD Henrija Šeltona koji mu je doslovce rekao:

"Na sastanku u Beloj kući danas se vodila velika diskusija o tvojoj konferenciji za štampu. Sekretar za odbranu mi je naložio da ti, za ubuduće, prenesem sledeće uputstvo: Skloni to jebeno lice sa TV. Nema više nikakvih brifinga. Želeo sam da ti to prenesem upravo onako kako ti je on poručio. Imaš li neko pitanje?"

 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vesli Klark od rata napravio biznis?

Izvor: Vesti-online.com, 25.Avg.2012

General Vesli Klark ima novi posao. Posle ratovanja, neuspešnog pokušaja da se domogne Bele kuće i "provodadžisanja" kompanija po Kosovu, konačno se dočepao televizije, pošto ga je "En-Bi-Si" angažovao kao voditelja "rijalitija" u kojem grupa bivših zvezda prolazi kroz vojnu obuku. ..Zvezde...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.