Vesić: Obnova Gradića Pejtona dogodine

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Apr.2016, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Obnova Gradića Pejtona dogodine

Zanatsko-poslovni centar "Gradić Pejton" na beogradskoj Čuburi, biće rekonstruisan iduće godine, posle rešavanja imovinsko-pravnog statusa tamošnjih objekata, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

"Gradskim odlukama ćemo propisati da tamo budu samo stari zanati, antikvarnice, da to bude kulturno središte, jer samo tako ima smisla da Pejton živi. U njemu nećete moći da kupite patike ili belu tehniku, biće jedinstven i siguran sam da ga neće oslabiti postojanje mnogih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tržnih centara", rekao je Vesić za Blic.

Vesić je naveo da je zajedno sa gradskim arhitektom Milutinom Folićem razgovarao sa zakupcima objekata i da su napravili zajedničku komisiju koja bi trebalo da definiše odnose kako trajno da bude rešen problem.

"Inicirali smo plan koji će predvideti zanatsko-poslovni centar, a pravo da budu u njemu imaće samo oni koji se bave starim zanatima i delatnostima koje su oduvek zastupljene u njemu", rekao je Vesić.

On je rekao da je Gradić Pejton "važan objekat", građen po projektu arhitekte Ranka Radovića i da je, kada je napravljen, važio za velii iskorak u arhitekturi, a da je godinama ruiniran i "ne liči na ono što je bio"

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vesić: Sačuvaćemo Gradić Pejton, sledi rekonstrukcija

Izvor: Kurir, 29.Apr.2016

...- Želimo da definitivno rešimo status Gradića Pejton jer je to važan objekat koji je radio arhitekta Ranko Radović Kada je napravljen, važio je za veliki iskorak u arhitekturi, a godinama unazad je ruiniran i ne liči na ono što je bio Ideja da se on sruši i da se tu napravi garaža nastala...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.