Veroljub Stevanović: ZZŠ hoće i sa LDP i sa demokratama

Izvor: Danas, 14.Avg.2014, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veroljub Stevanović: ZZŠ hoće i sa LDP i sa demokratama

Kragujevac, Beograd - Sa demokratama smo precizirali mnogo toga kada je reč o pravljenju programa i svemu onome što bi trebalo da okupi opoziciju.

Zajednički radimo sa DS i trebalo bi da potpišemo sporazum sa njima do kraja meseca. U međuvremenu ćemo razgovarati sa svima koji su demokratski opredeljeni i spremni da podrže naš program, uključujući regionalne i lokalne stranke, udruženja građana i značajne intelektualce koji su se dokazali kao demokrate - navodi u razgovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << za Danas Veroljub Stevanović, predsednik Zajedno za Šumadiju i gradonačelnik Kragujevca, govoreći o susretu sa predsednikom DS Bojanom Pajtićem i narednim potezima ZZŠ u vezi sa stvaranjem najavljenog opozicionog saveza.

Stevanović precizira da okupljanje opozicije podrazumeva da „zaboravimo na naše sujete i liderstva“, jer „sve ono što nam se dešava pokazuje da je došao trenutak za to“. „Do jeseni bi trebalo da završimo prvi krug razgovora i uspostavljanja kontakata, odnosno da pomirimo sve strasti“, naglašava on.

Da li ZZŠ nakon dogovora o saradnji sa DS nastavlja i da sarađuje sa LDP?

- Da, naravno. Sa Liberalno-demokratskom partijom smo započeli saradnju koja je vrlo korektna i nastavljamo da komuniciramo sa njima, kao i sa drugima.

Koje će to inicijative ZZŠ biti uvrštene u amandmane DS, kako najavljuje Pajtić?

- To će sve zavisiti od zakona koji budu u proceduri Skupštine Srbije. Ideja je da komuniciramo i funkcionišemo kao da smo i mi u parlamentu. Recimo, nama na terenu se učini da nešto od predloga nije dobro, pa onda DS iznese svoje gledište o tome i zajednički predložimo rešenje koje će demokrate izneti kao amandman.

Verujete li u opstanak vladajuće koalicije u Kragujevcu, imajući u vidu nedavni dogovor o strateškom partnerstvu naprednjaka i socijalista u tom gradu?

- Ta strateška saradnja SNS i SPS ne predstavlja novost, ona traje godinama. Sada će da naprave isti dogovor sa Vulinovima i slično. To je samo odgovor na ono što postoji kod nas u Kragujevcu . Mi imamo većinu koja je gotovo dvotrećinska, pa onda druga strana želi da pokaže javnosti kako i oni nešto rade.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.