Verbić: Zbog bednih plata, svi bi radije otpremninu

Izvor: Šumadija Press, 02.Avg.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić: Zbog bednih plata, svi bi radije otpremninu

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je da su plate u prosveti takve da bi svi kojima bi bilo ponuđeno da posao napuste uz otpremnine to prihvatili.

Verbić je za RTS rekao da će otpremnine, pre svega, biti ponuđene kadru sa nepotpunim fondom časova, kao i delu nenastavnog osoblja. On je dodao da nije želja da to “previše njih prihvati”.

Želimo da oni koji rade imaju što veći fond časova i da zaista mogu da žive od toga – kazao je Verbić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << />
Direktori škola i predstavnici prosvetnih sindikata tokom avgusta, a najkasnije do septembra, treba da predoče podatke o broju nastavnika sa nepotpunim brojem časova i predlogom kako da se njihov fond popuni.



– Za ukrupnajavanje fonda časova postoje jasna pravila dogovorena posebnim kolektivnim ugovorom –
kazao je ministar.

Govoreći o nedavno usvojenom zakonu o užbenicima, Verbić je istakao da je cilj da udžbenici budu što jeftiniji, a da među izdavačima postoji veća konkurencija. On je istakao da ne očekuje smanjenje broja izdavača i da će biti posla za sve.

Ministar prosvete rekao je da se nada da će posle izglasavanja Zakona o udžbenicima đaci učiti iz raznovrsnijih i kvalitetnijih knjiga i dodao da ne očekuje više cene.

– Postojaće komisija koja će odrediti maksimalnu cenu i biće zabranjeno prodavanje po višoj ceni – naveo je Verbić.

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.