Verbić: Za koji dan novi pravilnik o ocenjivanju

Izvor: B92, 30.Avg.2015, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić: Za koji dan novi pravilnik o ocenjivanju

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je da je će novi pravilnik o ocenjivanju u srednjoj školi biti objavljen prvih dana septembra.

"Ovim dokumentom bitno će se drugačije vrednovati ne samo rad na času i šta to nastavnik treba da ispituje, nego i disciplina, izostanci sa časova", rekao je Verbić u intervjuu za "Politiku" od nedelje.

Prema njegovim rečima, biće to dobar, jak alat u rukama nastavnika za kvalitetnije ocenjivanje.

Upitan kada će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti završen posao oko tehnoloških viškova u prosveti, Verbić je rekao da će biti dva kruga pravljenja lista i da će za to biti potreban čitav septembar.

"Jer da nema drugog kruga, među tehnološkim viškovima bi bilo previše mladih, što nikome nije u interesu, i sindikati i direktori su svesni te opasnosti", rekao je Verbić.

On je naveo da će Ministarstvo posle prvog kruga pitati sve zaposlene ko želi dobrovoljno da ode.

"Potom ćemo napraviti drugi krug, kako bi se na listama našli kao viškovi upravo ti ljudi koji se prijave, a da zadržimo, ako je ikako moguće, ove mlađe", rekao je Verbić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Verbić: Za koji dan novi pravilnik o ocenjivanju

Izvor: OkRadio.rs, 30.Avg.2015

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je da je će novi pravilnik o ocenjivanju u srednjoj školi biti objavljen prvih dana septembra. "Ovim dokumentom bitno će se drugačije vrednovati ne samo rad na času i šta to nastavnik treba da ispituje, nego i disciplina, izostanci sa časova", rekao je...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.