Verbić: Izmene Zakona o visokom obrazovanju omogućiće lakše oduzimanje dozvola za rad univerziteta

Izvor: Press, 25.Jul.2014, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić: Izmene Zakona o visokom obrazovanju omogućiće lakše oduzimanje dozvola za rad univerziteta

Ministar je dodao da izmene zakona predviđaju i obaveznog, bar jednog stranog recenzenta za ocenu doktroske disertacije i da se uvode master stukovne stuđe.



Ukoliko bude usvojen u predloženom obliku, Zakon će omogućiti našim povratnicima da lakše nostrifikuju diplomu na šta se do sada veoma dugo čekalo, bilo da žele da nastave školovanje ili hoće ovde da se zaposle, rekao je Verbić na javnom slušanju o nacrtu izmena I dopuna Zakona, u Naprodnoj skupštini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
Priznavanje diploma u slučaju nastavka školovanja ostaje u nadležnosti fakulteta koji imaju rok od 60 dana od dana prijema urednog zahteva za donesu rešenje, dok nostrifikaciju diploma radi zapošljavanja od univerziteta preuzima centar ENIK/NARIK, pri MInistrstvu prosvete.

Jedna od važnijih izmena je veća transparentnost rada univerziteta, rekao je Verbić i najavio da bi potpuno nov zakon trebalo da bude donet naredne godine.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.