Veliko interesovanje za ruske teXnet tablete

Izvor: B92, 12.Dec.2013, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko interesovanje za ruske teXnet tablete

Tableti ruske marke teXet, koji počinju da se probijaju na evropska tržišta, proizvode se u fabrici tajvanske kompanije Foxconn u češkom gradu Pardubice.

Za jeftine uređaje marke teXet već vlada veliko interesovanje, prenosi češki ekonomski sajt ihned.cz.

Direktor i suvlasnik firme Texet Global Aleksander Pavlov očekuje uskoro potpisivanje ugovora sa velikim kupcem koji bi naručio desetine hiljada komada.

Prva serija proizvedena u Češkoj od 500 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komada tableta modela TM-7854, koji košta oko 4.000 kruna (145 evra) je već rasprodata. Ove sedmice u Foxconnu počinje proizvodnja još oko 10.000 tableta četiri različita modela.

"Zavisi od potražnje, ali Foxconn može da proizvede do 2.000 komada nedeljno", rekao je Pavlov. Tokom naredne godine planirano je da firma iz Češke isporuči više od 150.000 komada tog proizvoda.

Osim tableta u Pardubicama bi trebalo da počne i proizvodnja smartfona i kamera za automobile.

Elektronika iz Pardubica je namenjena kupcima koji ne traže najmodernije tehničke karakteristike, kakve nude kompanije kao što su Samsung ili Apple, nego su fokusirani uglavnom na nisku cenu.

Cena je za kupce i dalje važna, ali raste i značaj kvaliteta. Kada ljudi ulože novac, očekuju da uređaj radi bar dve godine, naglasio je Pavlov.

Pravi kvalitet, prema njemu, nudi pardubicki Foxconn, koji je u stanju da garantuje sve evropske standarde. Foxconn sada proizvodi tablete od delova uvezenih iz Kine.

U planu je postepeni prelazak dela proizvodnje komponenti u Pardubice. Texet global svoje proizvode, osim u Češkoj, prodaje i u Slovačkoj, Poljskoj i Nemačkoj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Veliko interesovanje za ruske teXnet tablete

Izvor: B92, 12.Dec.2013

Tableti ruske marke teXet, koji počinju da se probijaju na evropska tržišta, proizvode se u fabrici tajvanske kompanije Foxconn u češkom gradu Pardubice...Za jeftine uređaje marke teXet već vlada veliko interesovanje, prenosi češki ekonomski sajt ihned.cz...Direktor i suvlasnik firme Texet Global...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.