Veliki deo Niša bez vode

Izvor: N1 televizija, 11.Avg.2017, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki deo Niša bez vode

Kvar na magistralnom cevovodu zbog kojeg su u četvrtak poslepodne bez vode ostali žitelji južnog dela Niša, otklonjen je, ali voda još nije stigla do svih potrošača.

Portparol Javno-komunalnog preduzeća "Naisus" Zoran Ignjatović kazao je agenciji Beta da se voda postepeno pušta u sistem kako ne bi došlo do nove havarije.

"Očekuje se da do podneva vodu dobiju svi stanovnici druge visinske zone, a tokom dana i stanovnici treće i četvrte visinske zone", kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je Ignjatović.

Prema njegovim rečima, "Naisus" je poslao cisterne s pijaćom vodom koje kruže Mokranjčevom i Njegoševom ulicom, a ako se ukaže potreba, u taj deo grada biće upućene i dodatne cisterne. Ignjatović je rekao da nije postojala nikakva mogućnost da se obezbedi normalno vodosnabdevanje za vreme sanacije kvara pošto se radi o magistralnom cevovodu velikog prečnika koji vodom snabdeva rezervoare u drugoj, trećoj i četvrtoj visinskoj zoni.

On je kazao da se najnovija havarija dogodila na Gabrovačkom putu kod stare ciglane, na skoro istom mestu na kojem se i pre mesec dana dogodilo veliko pucanje cevi.

Kako je objasnio, reč je o terenu na kojem se nekada zemlja dosta kopala, tako da je zemljište porozno i podložno sleganju, usled kojeg dolazi do pucanja cevi.

Kvar na cevovodu je otklonjen oko dva sata iza ponoći.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Veliki deo Niša još bez vode

Izvor: B92, 11.Avg.2017

Niš -- Kvar na magistralnom cevovodu zbog kojeg su u četvrtak bez vode ostali žitelji južnog dela Niša, otklonjen je, ali voda ;još nije stigla do svih potrošača...Portparol Javno-komunalnog preduzeća "Naisus" Zoran Ignjatović kazao je agenciji Beta da se voda postepeno pušta u sistem kako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.