Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2016, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večernje novosti: Dva meseca bolovanja od izabranog lekara

Nacrt zakona o zdravstvenom osiguranju, koji bi na dnevnom redu Skupštine Srbije trebalo da se nađe na jesen, predviđa da će izabrani lekar moći da otvori bolovanje od 60, a ne od 30 dana, pišu danas Večernje novosti.

Kako list navodi, bolovanja roditelja dece obolele od raka produžavaju se sa sadašnji četiri meseca na period do završetka kompletnog lečenja tokom kojeg će se isplaćivati 100 odsto zarade.

Nacrt zakona definiše i paket zdravstvenih usluga >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ili broj i vrste pregleda, analiza i intervencija, a regulisano je i uvođenje dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja koje bi pokrilo usluge koje nisu u obaveznom zdravstvenom paketu.

List navodi da se uvode i sankcije za neopravdano neodazivanje na skrining preglede - oni koji se ne odazovu ni na treći poziv u jedno ciklusu i ne opravdaju izostanak izgubiće pravo na lečenjete bolesti o teretu države, ali samo u slučaju da obole do sledećeg ciklusa pozivanja.

Predloženo je da tokom boravka van zemlje Republički fond za zdravstveno osiguranje plaća troškove hitne medicinske pomoći pružene u slučaju da pacijent pre odlaska na put nije nabavio potvrdu o korišćenju zdravstvene zaštite, a predviđeno je i upućivanje u inostranstvo radi dijagnostike a ne samo lečenja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li podržavate predlog da izabrani lekar odobrava bolovanje do 60 dana, umesto do 30?

Izvor: Blic, 12.Avg.2016

Novi Zakon o zdravstvenom osiguranju, koji će biti usvojen do kraja godine, predviđa niz izmena, među kojima je i ona da izabrani lekar odobrava bolovanje do 60 dana, umesto kao do sada do 30.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.