Važna pobeda srpskog bejzbola

Izvor: Mondo, 27.Jul.2017, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Važna pobeda srpskog bejzbola

Naša reprezentacija ostala je u evropskoj "B" diviziji.

Foto: MONDO

 Veoma važna pobeda za srpski bejzbol.

Naša reprezentacija u sve popularnijem sportu u Srbiji ostvarila je i drugi trijumf na Evropskom prvenstvu B divizije u Beogradu i trijumfom nad Bugarskom (10:9) ostvarila primarni cilj - sačuvani opstanak u ovom rangu.

Posle tri kola, naša "A" selekcija ima skor 2-1 i u sledećem meču igraće protiv Austrije, kada bi mogla da napravi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << veliki korak ka plasmanu u finale.

Odlučujuće poene u trijumfu nad Bugarima postigla su trojica momaka srpskog porekla koji žive i studiraju u Americi - Bokić, Mitrović i Balić.

"Ovo je najveći trijumf u najdramatičnijem meču svih vremena u Beogradu", rekao je predsednik Bejzbol saveza Srbije Milan Zonić.

"Nismo gubili veru ni kad smo gubili sa čak 8:2 na kraju meča. Sve je sada u našem radu dobilo smisao. I turneja u Americi u pripremonom periodu i angažovanje trojice momaka našeg porekla iz SAD koji veliko pojačanje, bez kojih ne bismo dobili meč i organizacija ovog šampionata u Beogradu. Ceo tim zaslužuje sve pohvale. Srpski bejzbol je pokazao da ima budućnost. Protiv Austrije, koja je glavni favorit igraćemo rasterećeno, a naš adut biće za pobedu biće Kris Bokić, najbolji pičer turnira", dodao je prvi čovek srpskog bejzbola.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.