Vavić oslobođen optužbi za pokušaj ubistva

Izvor: B92, 29.Apr.2016, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vavić oslobođen optužbi za pokušaj ubistva

Beograd -- Apelacioni sud pravosnažno je oslobodio Nikolu Vavića (26) optužbi da je 2014. godine "na podmukao način" pokušao da ubije radnika obezbeđenja splava "Blejvoč".

Tom odlukom, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, odbijena je žalba tužilaštva i potvrđena prvostpena presuda Višeg suda u Beogradu iz juna 2015. godine kojom je zbog nedostatka dokaza Vavić oslobođen od optužbe za teško ubistvo u pokušaju.

Vavić je bio optužen da je Roberta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Radojčiću (27) prišao s leđa i ispalio mu metak u predelu leve lopacije, kojom prilikom je Radojičić ranjen.

Po nalaženju Apelacionog suda, imajući u vidu odbranu Vavića i iskaz Radojičića i saslušanih svedoka, kao i materijalne dokaze, pravilno je prvostepeni sud okrivljenog oslobodio od optužbe.

Radojčić je tokom suđenja povukao izjavu koju je dao tokom istrage, da je na njega verovatno pucao Vavić. Takođe se nije pridružio krivičnom gonjenju Vavića, niti je zahtevao odštetu.

Nakon tog incidenta Beogradski mediji su preneli da je u sukobu sa pripadnicima obezbeđenja splava Vavić bio pretučen, kao i da je potom pištoljem ranio Radojčića, pa skočio u reku. Partrola Rečne policije pronašla ga je u čamcu privezanom uz splav, preneli su tada mediji.

Nikola Vavić je mlađi brat vođe Partizanovih navijača Aleksandra Vavića koji takođe "dobar poznanik" suda, mahom zbog nasilničkog ponašanja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.