Valjevo: Četiri kuće za poplavljene

Izvor: B92, 18.Dec.2014, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valjevo: Četiri kuće za poplavljene

U Valjevu je završena izgradnja četiri porodične kuće iz donacije UAE, čime je završena izgradnja svih 35 kuća iz te donacije od milion evra.

Kancelarija Vlade Srbije za pomoć i obnovu poplavljenih područja navodi da će se u kuće veličine 60, 80 i dve od 100 kvadratnih metara u Valjevu useliti porodice Pešić, Rakić, Jovičić i Janković.

Izgradnja te četiri kuće bila je deo šireg projekta Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) koji je finansirala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fondacija Kalifa Bin Zajed Al Nahijan, posredstvom ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji.

U okviru projekta ukupno je izgrađeno 35 kuća u opštinama Valjevo (četiri), Krupanj (17) i Obrenovac (14), čime su obezbeđeni novi domovi za 150 članova porodica čije su se kuće srušile u majskim poplavama.

Pored donacije u kućama, Ujedinjeni Arapski Emirati su odmah nakon poplava na namenski račun Vlade Srbije uplatili 10 miliona dolara pomoći poplavljenima, što tu državu čini najvećim bilateralnim donatorom obnove.

Direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja, Marko Blagojević rekao je da je upravo zahvaljujući donaciji Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i donacijama drugih država, preduzeća i pojedinaca, država do sada isplatila pomoć u novcu za više od 17.000 porodica u vrednosti većoj od 4,1 milijarde dinara.

Blagojević je rekao i da se u sada grade ili su već izgrađene nove kuće za 218 porodicu, dok su 103 porodice dobile pomoć u novcu za izgradnju ili kupovinu nove kuće.

Katastrofalne poplave pogodile su zapadnu Srbiju polovinom maja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izgrađene još četiri kuće u Valjevu

Izvor: Studio B, 18.Dec.2014

U Valjevu je završena izgradnja četiri porodične kuće iz donacije Ujedinjenih Arapskih Emirata, čime je privedena kraju izgradnja svih 35 kuća iz donacije vredne milion evra, saopštila je Kancelarija za obnovu poplavljenih područja Vlade Srbije...U kuće u Valjevu će se useliti porodice Pešić,...

Nastavak na Studio B...

VALJEVO: Završena izgradnja kuća iz donacije Emirata

Izvor: Kurir, 18.Dec.2014

BEOGRAD - U Valjevu je završena izgradnja četiri porodične kuće iz donacije Ujedinjenih Arapskih Emirata čime je privedena kraju izgradnja svih 35 kuća iz ove donacije vredne milion evra...U kuće u Valjevu će se useliti porodice Pešić, Rakić, Jovičić i Janković. Kuće su veličine 60, 80...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.