VULIN PORUČIO MAKEDONCIMA: Ne pravite vlast bacanjem ljage na Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2017, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VULIN PORUČIO MAKEDONCIMA: Ne pravite vlast bacanjem ljage na Srbiju

Svako ko pokuša da od Srbije napravi genocidnu zemlju i njen narod optuži za genocid nije prijatelj Srbije

Ministar u Vladi Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da Makedonija ne bi smela da dozvoli da bude sredstvo velikoalbanskog nacionalizma.

On je pozvao lidera Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zorana Zaeva i albanske partije u Makedoniji da ne pokušavaju da naprave vlast tako što će baciti ljagu na Srbiju i da ne pokušavaju da stvaraju stabilnost u Makedoniji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tako što će izazivati destabilizaciju čitavog prostora.

"Stavljati Srbiju u kontekst bilo kakvih dnevnih sukoba unutar Makedonije je uvredljivo i veoma opasno. ", rekao je Vulin.

Ranije danas, skopska Republika onlajn, prenela je da je lider opozicione SDSM obavestio Glavni odbor stranke o koalicionom sporazumu sa albanskom partijom DUI koji, između ostalog, predviđa odluku kojom bi se Srbija teretila za navodni genocid nad Albancima u Makedoniji između dva svetska rata.

Reč je o periodu od 1912 do 1956.

Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev je u međuvremenu izjavio da je apsolutna laž tvrdnja da će nova makedonska vlast proglasiti Srbiju krivcem za genocid nad Albancima u Makedoniji.

On je rekao da je u pregovorima sa albanskim partijama spomenut genocid koji se desio u prošlom veku od strane različitih vojski nad civilima.

"U ponedeljak ćemo dostaviti predsedniku Makedonije Ðorđu Ivanovu 67 potpisa i nadamo se da ćemo dobiti mandat i da ćemo brzo završiti formiranje vlade. Izjava evropskog komesara za proširenje i susedstvo Johanesa Hana da mi daju mandat za sastav vlade jedan je od razloga da se pokrene ovakva kampanja", kaže on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.