VUČIĆ IZ BRISELA UPOZORIO: Haradinaj će najverovatnije biti izabran za premijera, ovaj sastanak je VRLO VAŽAN

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2017, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ IZ BRISELA UPOZORIO: Haradinaj će najverovatnije biti izabran za premijera, ovaj sastanak je VRLO VAŽAN

- Beograd će ipak znati da sačuva nacionalne interese - poručio je Vučić

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, pred sastanak u Briselu, da je svaki razgovor i sastanak važan, da je dobro da je sazvan i da se smiruju tenzije, što mi pozdravljamo, i poručio da je za nas veoma važno da nastavimo ono što smo i do sada uspeli, da budemo staloženi i sačuvamo mir i stabilnost.

Vučić je u Briselu pred sastanak sa Federikom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mogerini i drugim liderima zapadnog Balkana rekao da ne treba da se igramo "gluvih telefona" i podvukao da ne vidi kakve bi kritike mogli da upute Srbiji u ovom trenutku.

Ahead of #WesternBalkans dinner @FedericaMog meets with @avucic, Prime Minister of Serbia @SerbianPM pic.twitter.com/pNbUcvvAOO

— Maja Kocijančič (@MajaEUspox) May 24, 2017

On je upozorio na tri vrste pritiska, jedan dolazi spolja, drugi je od dela civilnog sektora i dela poltičkih aktera i od političkih organizacija i institucija čijem članstvu težimo, jer one žele što brže rešavanje problema.

Na nama je da se ponašamo u skladu sa našim Ustavom, jesmo na evropskom putu i želimo da uđemo u EU, ali isto tako i da zaštitimo naše nacionalne i državne interese i suverenost i što je najvažnije - slobodu, rekao je Vučić.

On je naveo da građani Srbije treba da znaju da su danas u Prištini Fatmir Ljimaj i drugi oslobođeni za zločine u Klečki, da su se mogle čuti i izjave Albina Kurtija i verovatna koalicija sa DSK, ali i to da je Ramuš Haradinaj favorit na izborima i da će izgleda biti i kososvki premijer, što, kako je rekao, otvara bezbroj poteškoća.

Vučić: Moramo da vodimo pametnu i odgovornu politiku

Toga treba da budemo svesni svi mi u Srbiji, naveo je Vučić i podvukao da stoga moramo da vodimo pametnu i odgovornu politiku. Kako je rekao, slede i uskoro izbori u BiH, a ima i raznih pritisaka koji dolaze spolja.

On je podvukao da nijednu izjavu nije dao ni protiv koga, niti protiv ijedne zemlje ili naroda, niti je pominjao bilo kakave teritorije, te da ne vidi šta bi nama moglo da se prebaci u odnosu prema drugima.

Kako je rekao, ako treba da uradimo nešto drugačije "oni će nam reći", ali i dodao da ne vidi po tim pitanjima odnosa u regionu kakve kritike bi mi mogli da dobijemo. Vučić je ponovio da nikad nikog nismo uvredili, da će danas biti razgovora sa Albancima iz Albanije, ali i onih sa KiM i još jednom poručio da moramo svi da sarađujemo kako bi se napredovalo.

Upitan koliko je realno ubrzanje dinamike evropskih perspektiva Srbije, Vučić je rekao da ne može ništa da obeća.

Podsećajući da je svojevremeno predstavnicima sindikata u Kragujevcu poručio da će u taj grad dovesti još investitora komponentaša, što neki nisu uspeli 20 godina, on je dodao: "Mislim da smo na dobrom putu da to i uradimo u narednim danima".

Vučić je istakao da je na nama da obezbedimo veći rast, a to može samo uz pomoć EU.

- Ali nema ničega od toga ako nemamo sigurnost i stabilnost. Moramo biti ekonomski jači i politički snažniji da bismo i to mogli da osiguramo - naglasio je premijer.

- Verujem da ćemo imati snage da sa tim problemima izađemo na kraj, ljudi mogu da budi mirni, ali moraju da znaju da situacija nije nimalo laka, ni jednostavna - naveo je Vučić.

- Možda ponekad ne volimo otvoreno i sasvim pošteno da pogledamo stvarima u oči i da kažemo - ej to nije baš sjajna situacija za nas, ali to je tako i verujemo da ćemo imati snage da sa tim problemima izađemo na kraj - zaključio je premijer.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

VUČIĆ IZ BRISELA UPOZORIO: Haradinaj će najverovatnije biti izabran za premijera, ZNAĆEMO DA SAČUVAMO NACIONALNE INTERESE!

Izvor: RTV Pink, 25.Maj.2017, 12:55

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je da će ratni zločinac Ramuš Haradinaj najverovatnije biti izabran za premijera takozvane u vladi u Prištini, poručujući da će to Srbije stvoriti veliki broj problema, ali istovremeno i ističići da će Beograd znati da sačuva...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.