VRUĆINA TOPI METAL: Rastopio se vagon-cisterna, iscurelo 200 litara kiseline!

Izvor: Kurir, 07.Jul.2015, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VRUĆINA TOPI METAL: Rastopio se vagon-cisterna, iscurelo 200 litara kiseline!

Sreća u nesreći je što je iscurelu hlorovodoničnu kiselinu upilo kamenje oko železničkih šina, koje u sebi sadrži dosta kreča

VERGL - Prava drama odigrala se juče na stanici za teretne vozove u mestu Verglu (Wörgl) u austrijskoj pokrajini Tirol gde je došlo do ekološki akcident.

Najverovatnije je zbog velike vrućine popustio jedan zavareni šav na metalnom vagonu-cisterni zbog čega je došlo do isticanja hlorovodonična kiselina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Procenjuje se da se na prugu izlilo oko 200 litara opasne hemikalije pre nego što su vatrogasci uspela da spreče veću širenje opasnosti.

Nesreća se dogodila sinoć oko 19:30 sati, kada je iz cisterne je na šine počela da curi opasna hlorovodonična kiselina, namenjena jednom tirolskom preduzeću koje se nalazi u blizini. Na lice masta su odmah stigli vatrogasci ovog preduzeća, kao i dobrovoljna vatrogasna jedinica iz Vergla. Fabrički vatrogasci su uspeli da zapuše naprsline u cisterni dok su lokalni vatrogasci hladili cisternu.

Akcija je trajala skoro sat i po vremena, i opasnost je otklonjena oko 21 sat.  Sreća u nesreći je da je iscurelu kiselinu upilo kamenje oko železničkih šina, koje u sebi sadrži dosta kreča. Kako se kiselina sjedinila sa ovom podlogom nije došlo do veće ekološke katastrofe. U nesreći niko nije povređen.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.