VIŠE USLUGA SOCIJALNE ZAŠTITE Bogatić unapređuje okruženje za osobe sa poteškoćama

Izvor: Blic, 28.Jul.2017, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIŠE USLUGA SOCIJALNE ZAŠTITE Bogatić unapređuje okruženje za osobe sa poteškoćama

"Caritas Šabac", "Caritas Italiana in Serbia", C.O.S.M. Italy i Grad Šabac započeli su projekat unapređenja usluga za osobe sa mentalnim i intelektualnim poteškoćama u Mačvi, i to u Bogatiću.

Projekat “Unapređenje i razvoj usluga baziranih na zajednici za osobe sa mentalnim i intelektualnim poteškoćama u Mačvanskom okrugu” podrazumeva razvijanje tri usluge socijalne zaštite - Stanovanje uz podršku, Pomoć u kući i Dnevni boravak za lica sa mentalnim i intelektualnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poteškoćama, čija je ukupna vrednost 213.572 evra. Evropska unija je finansirala sa 192.214 evra, Caritas Italiana 17.000 evra i Caritas Šabac 4.358 evra.

Miroljub Nikolić, direktor Caritasa Šabac, kazao je da je realizacija projekta započeta ovog juna, da će trajati 24 meseca.

- Formiraće se poseban tim, a značajnu ulogu imaće i naši saradnici: Opšta bolnica Šabac, Dom zdravlja Bogatić i Centar za socijalni rad Bogatić - rekao je Nikolić i podsetio da je Dnevni boravak „Sveta Sofija“ u Šapcu postao primer dobre prakse u Srbiji i regionu.

Prema rečima gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, Dnevni boravak za odrasla lica sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama, otvoren u Šapcu 2015. iz sredstava EU, značajno je poboljšao kvalitet života korisnika.

Mikaela Vogrić, predstavnica italijanskog konzorcijama iz Udina, očekuje da dobra iskustva iz Dnevnog boravka u Šapcu budu primenjena i u Bogatiću.

- Naš konzorcijum ima 17 socijalnih kooperativa da bi pomogli osobama sa mentalnim smetnjama. Ovo je najbolji primer usluga socijalne zaštite za osobe sa smetnjama u razvoju u celoj Srbiji - napomenula je Vogrićeva.

Nenad Beserovac, predsednik Opštine Bogatić, izrazio je zadovoljstvo prisustvom Caritasa u ovoj lokalnoj zajednici i sa sve širim spektrom usluga socijalne zaštite.

*Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.