VELIKO JE SRCE SRBIJE: Mladi džudista na lečenju o trošku države

Izvor: Press, 30.Maj.2016, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKO JE SRCE SRBIJE: Mladi džudista na lečenju o trošku države

Koordinator humanitarne akcije Džudo saveza Srbije Dragan Atanasov izjavio je danas da će Ministarstvo zdravlja platiti lečenje niškog džudiste Igora Nurkića (18) na sepcijalizovanoj klinici u nemačkom gradu Flensburgu.
Foto:mediapress.rs
Atanasov je istakao da su proteklih dana, zahvaljujući dobrim ljudima, prikupljena značajna sredstva, a da će sav novac biti deponovan na namenski račun >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Džudo saveza Srbije.
Ta sredstva biće iskorišćena za plaćanje pratećih troškova lečenja koje će porodica Nurkić imati, poput troškova iznajmljivanja stana u Flensburgu i nabavke dodatnih lekova.
Veliko srce ljudi -Kada lečenje bude završeno i Igor se vrati u Niš, Džudo savez Srbije će sva preostala sredstva iz humanitarnih akcija uplatiti niškoj Klinici za onkologiju, rekao je Atanasov.
On je istakao da Džudo savez Srbije zahvaljuje svim ljudima dobre volje iz zemlje i dijaspore koji su se proteklh dana uključili u prikupljanje sredstava za Igorovo lečenje.
Igor Nurkić je član Džudo kluba "Kinezis" i reprezentativac Srbije u džudou.
Prošle godine osvojio je treće mesto na državnom prvenstvu za mladje seniore, a pobedio je na juniorskom prvenstvu Srbije u sambou.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.