Uzajamna podrška Beograda i Pekinga

Izvor: RTS, 30.Maj.2016, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzajamna podrška Beograda i Pekinga

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Centra za istraživanje Vlade Kine Li Vejom, sa kojim je razgovarao o predstojećoj poseti kineskog predsednika Si Đinpinga i bilateralnoj saradnji.
Aleksandar Vučić je istakao da nikada u savremenoj istoriji odnosi dveju zemalja nisu bili na tako visokom nivou i dodao da Kina u Srbiji ima iskrenog prijatelja i partnera.


On je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naglasio da prethodna poseta kineskog premijera Li Kećanga i predstojeća poseta kineskog predsednika Si Đinpinga ukazuju na značaj koji kineska strana pridaje bilateralnim odnosima.

„Pored saradnje na razvoju infrastrukturnih projekata, za Srbiju su veoma važna ulaganja kineskih investitora, a od ključnog značaja je dolazak kompanije "Hestil" u Smederevo. Nadamo se većem broju kineskih investicija i zato razgovaramo o otvaranju industrijske zone“, dodao je premijer Vučić.
Li je rekao da se Srbija i Kina uzajamno podržavaju u pitanjima od vitalnog interesa za dve zemlje, posebno od 2009. godine kada je uspostavljeno strateško partnerstvo.„
Poseta kineskog predsednika daće impuls širenju i jačanju bilateralne saradnje. Uvereni smo da ćemo, uz zajedničke napore, podići strateško partnerstvo i naše odnose na još viši nivo“, izjavio je Li Vej, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.
Li, koji je predsednik Centra za istraživanje Vlade NR Kine, savetodavnog organa pri Vladi Kine koji učestvuje u sklapanju međudržavnih sporazuma u oblasti politike i ekonomije, uputio je poziv premijeru Vučiću da učestvuje na Forumu o održivom razvoju, koji će biti organizovan u Poljskoj u junu ove godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija se nada povećanju investicija iz Kine

Izvor: Capital.ba, 30.Maj.2016

BEOGRAD, Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsjednikom kineskog vladinog Centra za istraživanje Li Vejom sa kojim je razgovarao o predstojećoj posjeti predsjednika Kine Si Đinpinga i o bilateralnoj saradnji. Premijer Vučić je istakao da nikada u savremenoj istoriji...

Nastavak na Capital.ba...

Gaoli: Novi plan jačanja saradnje između Kine i Rusije

Izvor: Vostok.rs, 31.Maj.2016, 09:25

Plan jačanja saradnje između Kine i Rusije biće razrađen tokom posete ruskog predsednika Vladimira Putina toj zemlji, planirane za kraj juna, izjavio je vicepremijer Kine Džang Gaoli.. . Prema njegovim rečima, tokom ove godine planira se čitav niz sastanaka na najvišem nivou između Rusije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.