Uvrede na sednici, Živković izbačen

Izvor: B92, 22.Dec.2014, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvrede na sednici, Živković izbačen

Predsedavajući Skupštine Srbije Igor Bečić izrekao je tri opomene poslaniku NS Zoranu Živkoviću zbog "uličarskog ponašanja" i naložio da se udalji.

Bečić je pozvao skupštinsko obezbeđenje da Živkovića izbaci iz sale.

Bečić je izrekao i petominutnu pauzu, dok obezbeđenje nije ušlo u salu, nakon čega je Živković napustio sednicu Skupštine Srbije.

Pre toga, predsedavajući Igor Bečić je Živkoviću, koji je tražio repliku, rekao da "svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uličarskim rečnikom nije zaslužio reč".

Živković je uzvratio sa: "Stoko jedna!"

Bečić mu je potom izrekao treću opomenu i meru udaljenja.

Živković je posle toga novinarima u parlamentu rekao da je iz parlamenta udaljen mimo Poslovnika i da nije učinio ništa što bi bilo protivno pravilima parlamentarnog života.

On je dodao da je u nekoliko navrata hteo da odgovori premijeru Aleksandru Vučiću na, kako je rekao, optužbe koje je izrekao na njegov račun, što mu nije bilo omogućeno:

"U nekoliko navrata sam hteo da odgovorim na optužbe, ali nisam dobio reč, nakon toga se predsednik Vlade lično meni obratio, ja sam tražio repliku, a predsedavajući, ovaj kondukter, ne znam odakle je, rekao je da se ja kafanski ponašam."

On je dodao da se Vučić pojavio pre jednog sata u parlamentu i da "ne zna odakle".

"U svakom slučaju, od kako je ušao u parlament je na najgori način i najgorim jezikom govorio o opoziciji, pričao o svojim takozvanim uspesima i svašta govorio o opoziciji", zaključio je Živković.

Poslanik Srpske napredne stranke Zoran Babić danas je rekao da su poslanici opozicije, a pre svega predsednik Nove stranke Zoran Živković, tokom izlaganja premijera, izneli lavinu uvreda i pretnji.

"Zoran Živković je na administrativnom odboru poslanicima vladajuće većine rekao da riču, a sad je otišao korak dalje, nazvavši ih stokom", kazao je Babić, povodom incidenta u skupštinskoj sali i načina na koji se Živković obratio potpredsedniku parlamenta Igoru Bečiću.

Babić je ukazao na to da se izbacivši Živkovića sa sednice skupštine, potpredsednik parlamenta samo držao poslovnika koji su usvojili sadašnji poslanici opozicije, nekadašnji članovi vladajuće većine Borislav Stefanvić i Dragan Šutanovac smatrajući da nikada neće otići s vlasti.

Šef poslaničke grupe SNS je rekao da poslanici koji su 2000. godine palili Skupštinu sada prete poslanicima vladajuće koalicije čim iznesu drugačije mišljenje i upitao da li treba da ga bude strah svaki put kada dolazi u parlament.

Na današnjoj sednici poslanici raspravljaju o predlogu budžeta za 2015.

Premijer Aleksandar Vučić pozvao je poslanike da usvoje "rebalans rebalansa" budžeta, koji je posledica viška novca koji nije rebalansom bio predviđen.

Vučić je, učestvujući u raspravi, poručio poslanicima DS da su "najobičnije kukavice, i u raspravi i u politici, jer nisu imali hrabrosti da sprovedu teške reforme".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Živković udaljen sa zasedanja

Izvor: Press, 22.Dec.2014

. Predsedavajući Skupštine Srbije Igor Bečić izrekao je večeras tri opomene poslaniku NS Zoranu Živkoviću zbog "uličarskog ponašanja" i pozvao skupštinsko obezbeđenje da Živkovića izbaci iz sale.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.