Usvojene izmene i dopune Zakona o regionalnom razvoju

Izvor: Beta, 05.Maj.2010, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojene izmene i dopune Zakona o regionalnom razvoju

BEOGRAD, 5. maja 2010. (Beta) - Skupština Srbije usvojila je u sredu izmene i dopune Zakona o regionalnom razvoju kojima je utvrdjeno pet statističkih regiona umesto prvobitno predvidjenih sedam.

Kao regioni odredjuju se: region Vojvodine, Beogradski region, region Šumadije i Zapadne Srbije, region Južne i Istočne Srbije, region Kosovo i Metohija.

Prvobitno su Zakonom o regionalnom razvoju, koji je usvojen pre dvete meseci, bili predvidjeni region Vojvodine, Beograda, Zapadni, Istočni, Centralni, Južni i region Kosova i Metohije.

Izmenama zakona prethodlia su negodovanja poslanika iz Sandžaka zato što su Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Pirboj i Nova Varoš bili u dva različita regiona.

Obrazlažući izmene i dopune tokom rasprave o zakonskom predlogu ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Mladjan Dinikić rekao je, medjutim, da se broj statističkih regiona menja zato što prvobitno predvidjenih sedam nema ujednačen broj stanovnika i zato što regionalni razvoj ne bi bio ravnomerean.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usvojene izmene i dopune Zakona o regionalnom razvoju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2010

NOVI SAD - Skupština Srbije usvojila je danas izmene i dopune Zakona o regionalnom razvoju kojima je utvrđeno pet statističkih regiona umesto prvobitno predviđenih sedam...Kao regioni određuju se: region Vojvodine, Beogradski region, region Šumadije i Zapadne Srbije, region Južne i Istočne Srbije,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Smanjen broj regiona na pet

Izvor: Politika, 05.Maj.2010

BEOGRAD – Skupština Srbije usvojila je izmene i dopune Zakona o regionalnom razvoju koje predviđaju da umesto sedam, u Srbiji bude pet statističkih regiona...Predloženo je da statistički regioni budu region Vojvodine, Beogradski region, region Šumadije i Zapadne Srbije, region Južne i Istočne...

Nastavak na Politika...

Srbija podeljena na pet regiona

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2010

Skupština Srbije usvojila je danas izmene i dopune Zakona o regionalnom razvoju koje predviđaju da umesto sedam, u Srbiji bude pet statističkih regiona...Predloženo je da statistički regioni budu region Vojvodine, Beogradski region, region Šumadije i Zapadne Srbije, region Južne i Istočne Srbije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Peticija protiv regionalizacije

Izvor: B92, 05.Maj.2010

Beograd -- Predstavnici političkih stranaka iz zapadne Srbije predali su Vladi peticiju kojom traže ukidanje Zakona o regionalnom razvoju...U danu kada je Skupština Srbije usvojila izmene i dopune Zakona o regionalnom razvoju, predstavnici političkih stranaka i lokalnih samouprava iz Prijepolja,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.