Uskršnje jaje od čokolade teško četiri tone

Izvor: S media, 09.Apr.2012, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskršnje jaje od čokolade teško četiri tone

Kako bi svoju zamisao sproveli u delo, na izradi najtežeg uskršnjeg jajeta je radilo 27 pekara, ukupno dve nedelje, koliko im je trebalo da pripreme čokoladu kojom će oblepiti prethodno pripremljeni oblik.

Jaje je napravljeno na Festivalu čokolade u Bariločeu, visoko je 8,5 metara, a široko 5 metara, i za njega je upotrebljeno 4.000 kg čokolade.

Čokoladna uskršnja jaja za pomoć Japanu

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Uskršnje jaje čuva od zla i bolesti

Uskršnje jaje na nov način

Ovo najteže uskršnje jaje je ujedno oborilo prethodni rekord koji su držali Belgijanci. Njihovo jaje je bilo visoko 8,32 metra.

Kako god bilo, s obzirom na temperature, argentinsko čokoladno jaje je brzo počelo da se topi, pa su okupljeni uživali u čokoladi.

Inače, Festival čokolade se održava od 1969. godine, a ove godine se održavao od 31. marta do 8. aprila.

(S media/Sarajevo-x.com)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Čokoladno uskršnje jaje od 4 tone!

Izvor: TvojPortal.com, 09.Apr.2012

Izvor: zanimljivostidana.com  Argentinci su dočekali Uskrs sa neobično velikim čokoladnim jajetom.Ovo gigantsko čokoladno uskrsno jaje pravilo je 27 pekara pune dve sedmice... Da bi potom jaje izložili na festivalu čokolade u Barilocheu u Argentini.Dimenzije džinovskog uskršnjeg jaja su...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.