Izvor: S media, 09.Apr.2012, 12:46 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Uskršnje jaje od čokolade teško četiri tone
Kako bi svoju zamisao sproveli u delo, na izradi najtežeg uskršnjeg jajeta je radilo 27 pekara, ukupno dve nedelje, koliko im je trebalo da pripreme čokoladu kojom će oblepiti prethodno pripremljeni oblik.
Jaje je napravljeno na Festivalu čokolade u Bariločeu, visoko je 8,5 metara, a široko 5 metara, i za njega je upotrebljeno 4.000 kg čokolade.
Čokoladna uskršnja jaja za pomoć Japanu
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Uskršnje jaje čuva od zla i bolesti
Uskršnje jaje na nov način
Ovo najteže uskršnje jaje je ujedno oborilo prethodni rekord koji su držali Belgijanci. Njihovo jaje je bilo visoko 8,32 metra.
Kako god bilo, s obzirom na temperature, argentinsko čokoladno jaje je brzo počelo da se topi, pa su okupljeni uživali u čokoladi.
Inače, Festival čokolade se održava od 1969. godine, a ove godine se održavao od 31. marta do 8. aprila.
(S media/Sarajevo-x.com)
Čokoladno uskršnje jaje od 4 tone!
Izvor: TvojPortal.com, 09.Apr.2012
Izvor: zanimljivostidana.com Argentinci su dočekali Uskrs sa neobično velikim čokoladnim jajetom.Ovo gigantsko čokoladno uskrsno jaje pravilo je 27 pekara pune dve sedmice... Da bi potom jaje izložili na festivalu čokolade u Barilocheu u Argentini.Dimenzije džinovskog uskršnjeg jaja su...