Uskoro austrijski policajci na mađarsko-srpskoj granici

Izvor: RTS, 26.Jul.2016, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro austrijski policajci na mađarsko-srpskoj granici

Svaki migrant predstavlja potencijanu opasnost za bezbednost građana Mađarske i moguću terorističku pretnju, rekao je Viktor Orban predsednik Vlade Mađarske, prilikom današnjeg susreta u Budimpešti sa premijerom Austrije Kristijanom Kernom.
Prvih 20 policajaca uskoro će stići na mađarsko-srpsku granicu i patrolirati zajedno sa mađarskim kolegama, najavio je austrijki premijer.
"Samo onoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << migranata primamo u zemlju koliko ih možemo prekontrolisati, a za tu kontrolu je potrebno vreme. Uspostavili smo takav sistem da niko ilegalno ne može da uđe u zemlju", naglasio je Orban.
Mađarska će primiti nazad iz Austrije svakog migranta kome je prva zemlja ulaska u Evropsku Uniju bila Mađarska, ali ostale treba vratiti u zemlje gde su prvi put ušli u EU, smatra mađarski premijer.
Austrijski premijer potvrdio je da će Austrija pomagati Mađarskoj u zaštiti šengenskih granica i najavio da će prvih 20 policajaca uskoro stići na mađarsko-srpsku granicu i patrolirati zajedno sa mađarskim kolegama.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.