Upozorenje! Lažne ponude uređaja za digitalizaciju

Izvor: Mondo, 30.Okt.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje! Lažne ponude uređaja za digitalizaciju

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo građane da budu oprezni sa ponudama za prodaju i ugradnju uređaja za digitalni TV signal.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Oni navode da ne postoje ovlašćeni radnici koji ugrađuju set-top-boksove i da je neistina da su oni tu ispred države da pomognu građanima u procesu digitalizacije.

Takvo upozorenja ministarstvo je izdalo povodom učestalih telefonskih poziva građanima sa ponudama za >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prodaju i ugradnju uređaja za digitalizaciju TV signala.

Žig garancije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija jedina je garancija da se radi o proverenim uređajima, upozorilo je ministarstvo.

U lažnim telefonskim pozivima navodi se da je cena ove usluge trenutno oko 2.000 dinara, a da će porasti na 7.000 dinara posle Nove Godine.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, kao institucija nadležna za sprovođenje procesa digitalizacije TV signala u Srbiji ističe da se uređaji za digitalizaciju programa mogu kupiti samo u prodavnicama tehničke opreme i da se njihova cena kreće oko 2.500 dinara.

Procedura priključenja set-top-boksa je veoma jednostavna i ne zahteva angažovanje majstora, budući da se uz svaki kupljeni uređaj dobija uputstvo za njegovo instaliranje i korišćenje.

U cilju suzbijanja ovih neistinitih poziva, Ministarstvo trgovine je pozvalo građane da podnesu prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova ukoliko dobiju poziv od takozvanih ovlašćenih radnika, firmi i servisa.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Ministarstvo trgovine: Oprez s uređajima za digitalizaciju

Izvor: Studio B, 30.Okt.2014

Takvo upozorenja ministarstvo je izdalo povodom učestalih telefonskih poziva građanima sa ponudama za prodaju i ugradnju uređaja za digitalizaciju TV signala...Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pozvalo je danas građane da budu oprezni sa ponudama za prodaju i ugradnju uređaja za...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.