Umrla najstarija žena na svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2009, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umrla najstarija žena na svetu

LONDON - Najstarija osoba na svetu Gertruda Beins umrla je Los Anđelesu u 115. godini od srčanog udara, javio je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Beins je rođena 6. aprila 1894. godine i od januara ove godine držala je titulu najstarije osobe na svetu, od smrti Portugalke Marije de Džisus koja je umrla takođe u 115. godini.

Sada je titulu najstarije na svetu preuzela Japanka Kama Ćinen koja je ušla u 114. godinu života.

Lekar Beinsove naveo je da je svoju dugovečnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dugovala zdravom načinu života i svojim religijskim uverenjima.

"Rekla mi je da duguje Bogu za svoju dugovečnost, da nikada nije pila (alkohol), da nikada nije pušila i da nikada nije dangubila", naveo je lekar Beinsove, koja je izdahnula u bolnici Zapadni Konvalscent u Los Anđelesu gde je živela poslednjih nekoliko godina.

Lekar je dodao da je samo dva dana pre smrti bila "u odličnoj formi" i da je inače bila mentalno vitalna i često se smejala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umrla najstarija osoba na svetu

Izvor: S media, 11.Sep.2009

Srpski reprezentativci i stručni štab na čelu sa Radomirom Antićem, sleteli su na beogradski aerodrom. Fudbalere su na aerodromu "Nikola Tesla" dočekali mnogobrojni novinari i dvadesetak mladjih navijača koji su mahali srpskim zastavama i razvili transparent na kojem je pisalo "Vi ste za nas pobednici"....

Nastavak na S media...

Umrla najstarija osoba na svetu

Izvor: B92, 11.Sep.2009

Los Anđeles -- Najstarija registrovana osoba na svetu, 115-godišnja Gertruda Bejns umrla je danas u Los Anđelesu... Lekar Čarls Vit rekao je da je ona umrla u bolnici, verovatno od srčanog napada, što će biti utvrđeno autopsijom. Bejns je rođena 1894. godine u Šelmanu, u američkoj državi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.