Izvor: B92, 06.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Dragan Damjanović

Banja Luka -- Pripadnici SIPA uhapsili osumnjičenog za ratne zločine na području sarajevske opštine Vogošća.

Pripadnici Agencije za istragu i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su u Bijeljini Dragana Damjanovića, osumnjičenog da je tokom rata u BiH počinio ratne zločine na području sarajevske opštine Vogošća, javili su banjalučki mediji.

SIPA je ranije danas saopštila da je uhapsila jednu osobu, osumnjičenu da je u toku 1992. i 1993. godine učestvovala u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << progonu, pljački i ubistvima civila bošnjačke nacionalnosti na području opštine Vogošća, ali nije otkrila identitet uhapšene osobe.

Još je navedeno da su pripadnicima SIPA u hapšenju asistirali pripadnici policije RS, a da je hapšenje naložilo Tužilaštvo BiH.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.