Uhapšen Darko Kostić (39), osumnjičen za silovanje i ubistvo male Ivane

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2014, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Darko Kostić (39), osumnjičen za silovanje i ubistvo male Ivane

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je danas da je uhapšen osumnjičeni za ubistvo 14-godišnje Ivane Podrašić, čiji je nestanak prijavljen pre više od dva meseca. Beogradski mediji pišu da je osumnjičeni Darko Kostić (39), na mestu gde je pronađena Ivana, pre dva dana silovao svoju rođaku.

Ivana je išla tek u osnovnu školu

"Ubijena je četrnaestogodišnja devojčica, mi smo uhvatili počinioca, radi se o zastrašujućem zločinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na koji mi ne možemo da zatvorimo oči", kazao je Stefanović na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Stefanović je rekao da se sumnja da je Kostić devojčicu silovao, a potom udario motikom u glavu, zavio u ćebe i sunđer i zakopao u Rakovici.

 

"Blic" je objavio da je Kostić uhapšen posle poligrafskog testiranja, a sumnjiči se i da je dva dana pre toga u napuštenoj kući u Rakovici silovao svoju rođaku. Osumnjičeni za zločin ima veliki policijski dosije i ranije je osuđivan za silovanje.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da je policija 29. septembra dobila prijavu da je jedna žena silovana, a policija je potom pronašla izvršioca tog krivičnog dela, za koga je potvrđeno da je počinilac i Ivaninog ubistva.

Telo devojčice je pronađeno u napuštenoj kući u Rakovici, u delu naselja koji je nedavno bio poplavljen. Prilaz kući sa velikim imanjem je otežan, zbog čega policija trenutno raščišćava teren kako bi mogla da pretraži ceo plac.

 

Ivana je , prema tvrdnjama roditelja, 29. jula otišla iz kuće i od tada se nikome nije javljala, a oni su tada naveli da je ona i ranije umela da ode od kuće, ali da se nikada nije dogodilo da je nema toliko dugo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.