Ugroženim opštinama 85 tona namirnica od države

Izvor: Blic, 21.Maj.2014, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugroženim opštinama 85 tona namirnica od države

Republička direkcija za robne rezerve svim opštinama čiji su građani ugroženi katastrofalnim poplavama urgentno će isporučiti 85 tona osnovnih životnih namirnica, izjavio je ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić i najavio najstrože kazne za špekulante.

Radi se o isporuci 50 tona brašna, 20 tona mesnog nareska, 10 tona paštete i pet tona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mleka u prahu.

Kada je reč o snabdevenosti tržišta, ministar ističe da, iako je situacija teška, ne treba praviti paniku, posebno ne kada se radi o osnovnim životnim namirnicama.

Snabdevenost nije dovedena u pitanje, nema razloga da građani prave zalihe, jer nema poremećaja u snabdevanju vodom i hranom, rekao je Ljajić za Novosti i dodao da su tržišni inspektori na terenu širom zemlje.

Prema rečima Ljajića, u petak je bilo 16 prijava o povećanju cena flaširane vode, hleba, čizama, ali nakon najavljenih kazni resornog ministarstva, od toga se

odustalo.

- Posle našeg uputstva trgovcima da će u vanrednoj situaciji, ako pribegnu špekulativnim radnjama, podizanju cena ili povlačenju robe, biti najstrože kažnjeni, smanjene su pritužbe građana - rekao je Ljajić.

Kazne za špekulativne radnje su do dva miliona dinara i zabrana rada od šest meseci do dve godine.

- Vrlo jasno smo dali do znanja da će se striktno poštovati odredbe Zakona o trgovini - istakao je Lajić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lajić: Namirnice neće poskupeti

Izvor: Blic, 22.Maj.2014, 00:43

Imamo plan kako da sprečimo bilo kakvo poskupljenje osnovnih životnih namirnica, kaže za „Blic“ ministar trgovine Rasim Ljajić..Prema Ljajićevim rečima, Ministarstvo trgovine spremilo je uredbu kojom se ograničavaju marže za pet osnovnih životnih namirnica...- Pratimo situaciju i uredbu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.