Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2016, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uginula Megi, najstariji pas na svijetu

Megi, 30-godišnji australijski ovčarski pas, zauvijek je napustila svoje vlasnike. Keruša je zaspala u svojoj korpi i više se nije probudila. Sahranjena je ispod bora na imanju njenih vlasnika.

Uprkos tome što porodica australijskog farmera Brajana Meklarena nije imala dokumenta da dokaže da je njihova mezimica rođena prije 30 godina, za Megi se vjerovalo da je najstariji pas na planeti.

„Prošle nedjelje normalno se ponašala. Išla je od mljekare do >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kancelarija i režala na mačke i radila sve što i inače“, rekao je Meklaren za Vikli tajms.

Posljednja dva dana nije joj bilo dobro i Brajan je shvatio da Megi neće biti tu još dugo.

„Tužan sam, ali mi je drago što je otišla na ovaj način“, istakao je Meklaren i prisjetio se da je Megi u njegov dom stigla kao štene staro osam nedjelja, kada je njegov sin imao četiri godine.

Medijsku pažnju vjerni prijatelj Meklarenovih dobio je prošlog novembra kada se pročulo da je riječ o psu koji je star tri decenije.

Ginisov rekorder je pas Blui koji je 1939. godine uginuo kada je imao punih 29 godina.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Uginuo najstariji pas na svetu

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2016

Megi, 30-godišnji australijski ovčarski pas, zaspala je u svojoj korpi i više se nije probudila. Sahranjena je ispod bora na imanju njenih vlasnika...Uprkos tome što porodica australijskog farmera Brajana Meklarena nije imala dokumenta da dokaže da je njihova mezimica rođena pre 30 godina, za Megi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.