Učitelji siromašni, đaci neobrazovani

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2015, 03:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učitelji siromašni, đaci neobrazovani

"Situacija u kojoj se već 17 godina nalaze profesori i svi ostali u lancu prosvete ima pogubne posledice na kvalitet srpskog školstva. Uskraćeni su svi, a najviše đaci, kojima se ne pruža adekvatan, moderniji i bolji način obrazovanja.Profesori su demoralisani, bore se za opstanak i teško da mogu da promene nešto nabolje. Jedan kolega iz Čačka čak i taksira, pored toga što mora da drži i privatne časove da bi obezbedio porodicu. Dakle, ceo sistem ne valja i krajnje je vreme da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << to promeni."

Ovako za  "Vesti" govori Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Ona i većina njenih kolega ogorčeni su na Vladu Srbije koja je nedavno izdvojila 17 miliona evra kao jednokratnu pomoć za oko 160.000 zaposlenih u prosveti i predškolskim ustanovama (oko 60 evra za svakog). Sindikati prosvete to smatraju poniženjem i podsećaju da se Vlada krajem aprila obavezala da će im do kraja godine isplatiti pomoć u visini jedne plate.

- Uzeli su nam 10 posto, a vratili četiri, i to na iznos umanjene plate. Biće nam potrebno tri godine da se vratimo na nivo iz 2014. godine - objasnila je Jankovićeva, svesna da mnoge njene kolege teško žive i da će zbog toga prihvatiti taj novac.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.