UZBUĐENJE NA NIVOU: Kakav seks žene žele u periodu ovulacije?

Izvor: Kurir, 21.Sep.2014, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UZBUĐENJE NA NIVOU: Kakav seks žene žele u periodu ovulacije?

Priroda ipak čini svoje, bez obzira šta su vaše lične preference...

Vaša seksualna želja je biološki predodređena da varira tokom ciklusa, a svoj vrhunac dostiže tačno u periodu ovulacije, kada ste najplodniji. Međutim, nova studija objavljena u listu Hormones and Behavior želela je da sazna da li i vaša želja za određenim seksualnim potezima takođe varira tokom meseca. Ispostavilo se da su istraživači bili na dobrom putu, piše Cosmopolitan.rs
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Dvadesetdve heteroseksualne žene koje ne koriste kontracepciju (jer pilule sprečavaju ovulaciju) između 18 i 40 godina starosti gledale su kratke video snimke erotskog sadržaja za vreme svoje plodne i neplodne faze. U ovim kratkim scenama pojavljivale su se nekada dve žene, nekada dva muškarca a nekada muškarac i žena tokom penetracije ili oralnog seksa.

U tom periodu ispitanice su bile priključene na vaginalni fotopletismograf čija je uloga da meri nivo uzbuđenosti na osnovu protoka krvi u genitalijama, a zatim su i same ocenile nivo svoje uzbuđenosti na skali od 1-10.

I pogodite šta je rezultat? Žene je za vremene ovulacije najviše uzbuđivala penetracija, dok im oralni seks nije bio naročito prmamljiv.

Studija očigledno ima nekih mana s obzirom da su žene samo posmatrale scene, a ne učestvovale u njima, ali sa evolucijske tačke gledišta, ima smisla da su žene u plodnim dana najviše uzbuđene penetracijom. Pored toga, poslednja studija tvrdi da se vaš klitoris uveća čak za 20 posto tokom ovulacije. Što može da olakša postizanje orgazma u ovom periodu ciklusa.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.