USTUPAK KFORU OMOGUĆAVA NASTAVAK RAZGOVORA SA BILEROM

Izvor: Kurir, 03.Avg.2011, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USTUPAK KFORU OMOGUĆAVA NASTAVAK RAZGOVORA SA BILEROM

ZVEČAN - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da ustupak Kforu da vozila te vojne misije prođu do baze u Leopsaviću, predstavlja priliku da se nastave razgovori Kfora Erharda Bilera i predstavnika Vlade Srbije.

ZVEČAN - Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je  da ustupak Kforu da vozila te vojne misije prođu do baze u Leopsaviću, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << predstavlja priliku da se nastave razgovori Kfora Erharda Bilera i predstavnika Vlade Srbije.

Štab za vanredne situacije četiri opštine sa severa Pokrajine odlučio je da učini ustupak i omogući da nekoliko vozila Kfora sa hranom, vodom i gorivom prođe do baze kod Leposavića.

To je bio uslov koji je komandant Kfora Erhard Biler postavio da bi se sastao sa pregovaračima Vlade Srbije, kazao je Ivanović novinarima u Rudaru.

"Na taj način se daje prilika pregovorima, a narod će biti spreman da put ponovo blokira čim konvoj prođe", kazao je Ivanović.

Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović zatražio je danas od građana na barikadama u selu Rudare kod Zvečana da dopuste da Kfor "alternativnim putem" snabde svoju bazu u Leposaviću.

Ukoliko taj zahtev bude ispunjen, razgovor Bilera, Stefanovića i Bogdanovića o rešavanju krize na severu Kosova bi mogao da počne danas u 17 sati.

Srbi su već deveti dan noć na barikadama u mestu Rudare, u Zupču kod Zubinog Potoka i Leposaviću. Barikade su postavljene povodom odluke Vlade Kosova od 26. jula da uvede embargo na robu iz Srbije i uvede kontrolu na prelazima Brnjak i Jarinje.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAMIRNICE STIŽU NA SEVER KOSOVA

Izvor: Kurir, 03.Avg.2011

JARINJE - Vozilima koja prevoze životne namirnice na Kosovo dozvoljen ulaz preko Jarinja. Dodatne snage Kfora sutra stižu na Kosovo. U Zočištu sinoć zapaljena srpska kuća. Prve količine krvi i kiseonika dopremljene u srpske enklave, prenosi RTS...15.56 - Srbi sa severa pokrajine odlučili da...

Nastavak na Kurir...

Srbi sa sjevera Kosova propustili nekoliko vozila Kfora sa hranom

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Avg.2011

ZVEČAN- Srbi sa sjevera Kosova odlučili su da učine ustupak i propuste nekoliko vozila Kfora sa hranom, vodom i gorivom do baze kod Leposavića, što je bio uslov da se komandant Kfora Erhard Biler sastane sa delegacijom Vlade Srbije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.