USKORO SE REŠAVA SUDBINA MAKEDONIJE: Najavljen sastanak lidera stranaka i predsednika Ivanova

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2017, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USKORO SE REŠAVA SUDBINA MAKEDONIJE: Najavljen sastanak lidera stranaka i predsednika Ivanova

Tenzije rastu, situacija u zemlji napeta

 Za danas u 10.30 najavljene su kosulatacije lidera svih stranaka u kabinetu predsednika Đorđa Ivanova.

Kako javljaju mediji, neizvesno je da li će do sastanka doći, jer je situacija još uvek napeta.

Ne zna se ni ko će od lidera stranaka prisustvovati, jer su dvojica od četvorice lidera nove parlamentarne većine povređena.

Podsetimo, u makedonskom Sobranju noćas se odvijala istinska drama, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su građani, nakon što je parlamentarna većina izabrala Talata Džaferija za predsedavajućeg parlamenta, upali u zgradu. U tom incidentu, povređen je lider SDSM Zorana Zaev i potpredsednik te stranke Damjan Mančevski, a teže je povređen poslanik Alijanse za Albance, Zijadin Sela, javili su tamošnji mediji. Sve o tome čitajte OVDE!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Telegraf u Skoplju: Trenutno je mirno, ali tenzije rastu. Makedonija strepi kakva noć je čeka! (FOTO SA LICA MESTA)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Apr.2017

Situacija u Makedoniji i Skoplju trenutno je mirna. Nakon sinoćnjih nereda koji su se dogodili u makedonskoj skupštini, strahuje se da bi možda moglo da dođe do međuetničkih sukoba. O rešenju ovog problema zasad se ne govori, a i dalje se očekuje sastanak svih lidera stranaka kod predsednika...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.