UO Matice srpske: Ne smanjivati broj časova srpskog

Izvor: Blic, 14.Apr.2014, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UO Matice srpske: Ne smanjivati broj časova srpskog

Beograd - Upravni odbor Matice srpske svesrdno je danas podržao inicijativu Društva za srpski jezik i književnost kojom se izražava protest i zabrinutost zbog smanjivanja nedeljnog fonda časova srpskog jezika i književnosti u srednjim stručnim školama.

"Napominjemo da se to čini u vremenu kada smo verovali da se naša sveukupna kulturna javnost opredelila za bitno poboljšanje statusa srpskog jezika", navodi se u saopštenju.

Upravni odbor Matice srpske je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zaključio i da treba podsetiti državne organe Srbije, a pre svega nadležna ministarstva, da je Odbor za standardizaciju srpskog jezika pravovremeno usvojio sociolingvistički zasnovanu odluku da je za srpsku kulturu jedino prihvatljiv termin bošnjački, a ne bosanski jezik.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Matica srpska protiv smanjivanja fonda časova srpskog jezika

Izvor: Radio 021, 14.Apr.2014

Upravni odbor Matice srpske svesrdno je danas podržao inicijativu Društva za srpski jezik i književnost kojom se izražava protest i zabrinutost zbog smanjivanja nedeljnog fonda časova srpskog jezika i književnosti u srednjim stručnim školama.

Nastavak na Radio 021...

Matica srpska: Neophodno je poboljšati status srpskog jezika

Izvor: Press, 14.Apr.2014

Na sednici Upravnog odbora Matice srpske svesrdno je podržana inicijativa Društva za srpski jezik i književnost, kojom se izražava protest i zabrinutost zbog smanjivanja nedeljnog fonda časova srpskog jezika i književnosti u srednjim stručnim školama, navedeno je u saopštenju...- Uz to, napominjemo...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.