UMETNICI POMAŽU: Tasovac, Bjelogrlić i Beogradski sindikat doneli humanitarnu pomoć!

Izvor: Kurir, 17.Maj.2014, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UMETNICI POMAŽU: Tasovac, Bjelogrlić i Beogradski sindikat doneli humanitarnu pomoć!

Uznemirujuće je što ona još traje, ljudski životi su još ugroženi. Građani su pokazali veliku dozu razumevanja za postradale, ukazao je ministar

Umetnici pomažu.

Ministarstvo kulture i informisanja organizovalo je juče u Narodnom muzeju u Beogradu akciju prikupljanja sredstava za ugrožene u poplavama koja će, prema rečima ministra Ivana Tasovca, trajati do daljeg.

- Zadesila nas je najveća katastrofa za našeg života. Uznemirujuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je što ona još traje, ljudski životi su još ugroženi - ukazao je Tasovac u izjavi Fonetu i naglasio da je „spasenima potrebna pomoć u vodi, hrani i odeći“.

Ministar smatra da je vrlo bitno da svi slušaju uputstva nadležnih organa kako bi se organizovao sistem koji će sprečiti još katastrofalnije posledice onoga što nas je zadesilo.

- Mislim da su ljudi u Srbiji pokazali veliku dozu razumevanja za one koji su u ovom trenutku najugroženiji - konstatovao je Tasovac, što je pokazao i dobar odziv na apel Ministarstva kulture i informisanja za pomoć postradalima.

Među prvima ovu akciju su podržali Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, članovi grupe Beogradski sindikat i glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić.

- Nije vreme za izjave, već za ljudskost i solidarnost - rekao nam je Bjela.

Elementarne nepogode koje potresaju našu zemlju ugrozile su i kulturno nasleđe Srbije. Ministar Ivan Tasovac je, postupajući u skladu s odlukom o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Srbije, naložio centralnim ustanovama za zaštitu nepokretnog kulturnog nasleđa, umetničko-istorijskih dela, arhivske i filmske građe i stare i retke bibliotečke građe (Republički zavod za zaštitu spomenika kulture, Narodni muzej u Beogradu, Arhiv Srbije, Narodna biblioteka Srbije, Jugoslovenska kinoteka) da sve aktivnosti usmere na zaštitu kulturnog nasleđa od poplava.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

UMETNICI POMAŽU: Tasovac, Bjelogrlić, Nele Karajlić i Beogradski sindikat doneli humanitarnu pomoć!

Izvor: Kurir, 17.Maj.2014

Uznemirujuće je što ona još traje, ljudski životi su još ugroženi. Građani su pokazali veliku dozu razumevanja za postradale, ukazao je ministar..Umetnici pomažu...Ministarstvo kulture i informisanja organizovalo je juče u Narodnom muzeju u Beogradu akciju prikupljanja sredstava za ugrožene...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.