Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2016, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKC Sarajevo: Dva nova slučaja zaraze svinjskim gripom

SARAJEVO - Od 1. januara 2016. na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetsko-kliničkog centra Sarajevo (UKCS), pregledana su 127 pacijenata sa gripoznim sindromom.

„Od 127 pregledanih pacijenta kod 18 pacijenata ustanovljen je virus AH1N1. Trenutno se na Klinici za infektivne bolesti od virusa AH1N1 liječi 8 pacijenata“, saopšteno je iz UKCS-a.

Ovo znači da su na klinici, od prošle sedmica, primljena dva nova pacijenta zaražena virusom A H1N1, prenose sarajevski >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << mediji.

Podsjećamo vas da su od početka godine dvije pacijentkinje, jedna u Sarajevu, a druga u Zenici, preminule od komplikacija nastalih zbog infekcije virusom za koji se veže termin „svinjska gripa“.
Pogledaj vesti o: Grip

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Sarajevo: Od 127 pregledanih pacijenata svinjsku gripu imalo njih 18

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2016, 10:15

SARAJEVO - Na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetsko- kliničkog centra Sarajevo od 1. januara pregledano je 127 pacijenata sa gripoznim sindromom, od kojih je kod 18 ustanovljen virus AH1N1...Iz Univerzitetsko-kliničkog centra Sarajevo saopšteno je da se trenutno na Klinici za infektivne bolesti...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.