UIO BiH: Oduzeti automobili i auto delovi vredni 46.500 KM

Izvor: Blic, 21.Feb.2017, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UIO BiH: Oduzeti automobili i auto delovi vredni 46.500 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH u dve odvojene akcije oduzeli su dva automobila i veću količinu automobilskih delova, ukupne vrednosti 46.500 KM.

Na području opštine Lukavac pronađena su dva automobila i veća količina delova, koji su bili namenjeni za prodaju, a vrednost oduzete robe je 34.000 KM.

Provera je izvršena na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju vozila iz EU, saopšteno je iz UIO BiH.

Na graničnom prelazu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Rača, službenici UIO su, uz pomoć specijalističke opreme donirane putem programa EXBS-optičkog kabla sa kamerom, basterom i iglom za pregled, pronašli i oduzeli razne delove za motorna vozila.

Reč je o tri seta za ugradnju plina, raznim automobilskim delovima i elektro motorima, a vrednost oduzete robe je 12.500 KM.

Protiv počinioca ovih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, biće podnesen zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.