UGROŽENI STUDENTI Visokoj poslovnoj školi preti gašenje zbog direktorke

Izvor: Blic, 05.Okt.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UGROŽENI STUDENTI Visokoj poslovnoj školi preti gašenje zbog direktorke

Studenti Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu, koju pohađa 1.000 studenata, organizovaće proteste jer školi preti gašenje.

Studenti će tražiti smenu Dragice Tomić, direktorke škole čiju je smenu zahtevala Agencija za borbu protiv korupcije, ali je ona ostala na funkciji. Kako kažu studenti, ako Savet škole ne smeni Dragicu Tomić, po najavama Vladimira Pavlova, pokrajinskog sekretara za nauku, škola bi mogla da bude ugašena ili preregistrovana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Na sastanku sindikata škole Pavlov je rekao da škola može biti ugašena ako ne dođe do promena do kraja nastavne godine, odnosno ako direktorka ne bude smenjena. Krećemo u proteste jer nije u redu da se loše odluke rukovodstva i nemogućnost pokrajine kao osnivača da smeni direktorku prelomi preko nas – kaže student M. L., jedan od organizatora protesta, koji ne želi da mu se ime pominje „jer mu prete nastavnici bliski direktorki“.

Iako na snimku sa sastanka, u koji je „Blic“ imao uvid, Pavlov jasno kaže da se može desiti da od sledeće školske godine škole više nema, te da kolektiv mora da menja nešto i to brzo, u izjavi nije želeo da priča o zatvaranju.

- Nemam pravo da najavljujem gašenje škole, niti imam bilo šta lično protiv direktorke. Mogu samo da izrazim bojazan da će ovako ponašanje rukovodstva škole da dovede do radikalnih poteza. U ovoj priči trpe najviše studenti – rekao je Pavlov.

Dragica Tomić kaže da je Pavlov namerno došao u školu kad je ona bila na službenom putu i to na sastanak sindikata koji nema većinu među zaposlenima.

- Zaista nam nije jasno zbog čega pokrajinski sekretar insistira na gašenju škole, smeni direktorke i podnošenju krivičnih prijava protiv članova Saveta čime prekoračuje ovlašćenja, kada za to nema nikakve dokaze – kaže Tomić.

Ona dodaje da “manjina studenata, instruisana od strane manjine nastavnika, pokušava da zarad sitnih interesa stavi sebe u povlašćeni položaj u odnosu na Studentski parlament”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.