U seriji eksplozija u Kirkuku poginulo četiri, ranjeno 19 osoba

Izvor: Blic, 26.Jul.2014, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U seriji eksplozija u Kirkuku poginulo četiri, ranjeno 19 osoba

Najmanje četiri osobe su juče poginule, a 19 ranjeno u gradu Kirkuk na severu Iraka u seriji eksplozija u blizini šiitskih svetilišta, saopštili su policija i bolnički izvori.

U najvećoj eksploziji auta bombe na parkingu ispred svetilišta Mustafa poginulo je četvoro vernika, a ranjeno njih 15 nakon završetka molitvi.

U još tri manje eksplozije bombi podmetnutih pored puta u zapadnom delu Kirkuka ranjeno je četvoro ljudi.

Džihadisti iz grupe Islamska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << država koji su zauzeli velike delove severnog i zapadnog Iraka nisu uspeli da osvoje i Kirkuk.

Kurdske snage su ušle u taj grad, ali bombaški napadi i pucnjave su ipak i dalje česta pojava. Grupa Islamska država smatra šiite jereticima.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.