U Zlatiborskom okrugu zbog snega 30.000 potrošača bez struje

Izvor: NTV.rs, 06.Mar.2015, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zlatiborskom okrugu zbog snega 30.000 potrošača bez struje

ZLATIBORSKI OKRUG – Od jutros 30.000 potrošača u Zlatiborskom okrugu nema struju, zbog kvarova na dalekovodima usled snega, izjavio je Tanjugu rukovodilac Sektora upravljanja u užičkoj Elektrodistribuciji Dušan Šunjevarić.
„Najveći problemi su u Prijepolju gde je bez struje 7.500 potrošača i u Bajinoj Bašti gde struju nema 5.500 potrošača. Zbog neraščišćenog snega otežan je pristup objektima. Sve ekipe su na terenu, a u toku dana stićiće pomoć u ekipama iz ‘ >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Elektrosrbije’ „, rekao je Šunjevarić.
U Zlatiborskom okrugu u prekidu je napajanje u 500 trafo stanica.
Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je danas da nema mesta za paniku građana zbog pojačanih padavina u Srbiji, a posebno kada se radi o području Obrenovca.
„Posebno apelujem za žitelje Obrenovca. Teren smo obišli, snimali iz vazduha i nema razloga da bilo koga obmanjujemo, nismo to radili ni u maju. Nema mesta panici, ne može se ova situacija porediti sa majskom“, rekao je Marić za RTS.
On je dodao da je noćas najviše bio ugrožen šabački kraj, da je najvažnije da nije bilo žrtava i da je 27 osoba evakuisano iz Koceljeve.
Marić je objasnio da se radi o nebranjenom delu i da je u pitanju plavljenje koje se dešava kada dođe do obilnijih padavina.
„Danas je mirniji dan u odnosu na noć, ali ćemo do subote biti u režimu pune pripravnosti. Nema opušanja i u potpunoj smo mobilnosti i budnosti“, kazao je Marić, koji je rekao i da je primećen ozbiljniji odnos lokalne samouprave, budući da se mnogo više preventivno radi na čišćenju kanala.
On je dodao i da je u Koceljevi bilo problema sa evakuacijom i da će se i zbog toga u maju pristupiti izmenama Zakona o vanrednoj situaciji.
Bez struje na području Gornjeg Milanovca
Zbog velike količine snega koji je opteretio žice dalekovoda u prekidu je snabdevanje električnom energijom na području Gornjeg Milanovca, saopšteno je jutros iz tamošnje lokalne samouprave.
Kako je precizirano, struju nemaju potrošači u naselju Rudnik, selima Gornji Branetići, Rajac, Gornji Banjani, Pranjani, Koštunići i Brajići.
„Ekipe Elektrodistibucije su od jutros na terenu i pokušavaju da normalizuju snabdevanje električnom energijom, što se očekuje u toku dana“, ističe se u saopštenju.
U Rudniku i Gornjim Banjanima postoji problem i sa snabevanjem vodom i stanovništvo se trenutno snabdeva iz cisterni.
Takođe, došlo je do prekida snabdevanja vodom u 15 domaćinstava sa Brezanskog vodovoda kada je kompnaija „Azvirt“ na gradilištu mosta presekla cevovod.
„JKP Gornji Milanovac vrši prepumpavanje Rzavske vode, tako da se očekuje brza normalizacija snabdevanja“ , dodaje se u saopštenju.
Čačak: Više putnih pravaca neprohodno zbog palog drveća
Na području Čačka, zbog drveća koje je palo na kolovoz usled nevremena, neprohodni su putni pravci Guča – Kaona, Lis – Kravarica, Kaona – Livade i Rajac – Beršići.
Ekipe putara su neprekidno na terenu i rade na otklanjanju prepreka i čišćenju puteva, saopštili su Putevi Srbije.
Iz tog javnog preduzeća apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da koriste zimske pneumatike, budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju na putu.
Zvornik, Ljubovija, Loznica, Krupanj i Osečina dobili struju
Javno preduzeće „Elektromreža Srbije“ saopštilo je sinoć da je uspostavljeno normalno snabdevanje električnom energijom u regionu Zvornika, kao i da su Ljubovija, Loznica, Krupanj i Osečina dobili struju.
„Ekipe JP EMS su, uz velike napore i u teškim vremenskim uslovima, uspele da normalizuju snabdevanje električnom energijom u tom delu Srbije“, ističe se u saopštenju.
Juče popodne došlo je do ispada 110 kilovoltnih dalekovoda između HE Zvornik i TS Loznica i HE Zvornik i TS Osečina, podseća EMS.
Tanjug 06.03.2015 10:12
Foto Tanjug, J. Pap, ilustracija

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zlatiborski okrug: 30 tisuća potrošača bez struje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Mar.2015

Od jutros 30.000 potrošača u Zlatiborskom okrugu nema struju, zbog kvarova na dalekovodima uslijed snijega..."Najveći problemi su u Prijepolju gde je bez struje 7.500 potrošača i u Bajinoj Bašti gde struju nema 5.500 potrošača. Zbog neraščišćenog snega otežan je pristup objektima. Sve ekipe...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.